שיטות עבודה בריאות יותר
קבלו עצות מעשיות כיצד לשנות את התפריט והמנות ולהפוך אותם לבריאים ואטרקטיביים יותר לסועדים
יש דרכים רבות כיצד להפוך את התפריט לבריא יותר. כעת נדון בשיטות עבודה נפוצות שיעזרו לכם ליצור ארוחות בריאות וטעימות יותר לסועדים.
להבין את תוויות המזון
תוויות מזון נותנות מידע על המוצר, כולל ערכים תזונתיים. קריאה נכונה של תוויות המזון ויידוע הסועדים על הערכים התזונתיים מאפשרים לסועדים לבחור מנות בריאות יותר. ניתן לעשות זאת במספר דרכים:
- שמרו בהישג יד מידע תזונתי שתוכלו להראות לסועדים אם תתבקשו.
- השתמשו במידע תזונתי כדי ליצור ארוחות מאוזנות, מגוונות ובריאות יותר.
- זהו אלרגנים אפשריים במזון והדגישו זאת בפני הסועדים.
- תכננו מנות מיוחדת לדרישות ספציפיות כמו מנות דלות נתרן, שומן, כולסטרול וקלוריות.
המאפיינים של ארוחות בריאות
למדו מהם המאפיינים של ארוחות בריאות וכיצד ליצור באמצעותן תפריט טוב יותר למסעדה.
תפריט בריא צריך:
- לכלול רכיבי תזונה חיוניים ומומלצים
- לשמור על רכיבי תזונה מאוזנים
- להציע מגוון של מרכיבים ומקורות תזונתיים.
שיטות בישול בריאות יותר
לאחר שלמדנו על מאפייניהן של ארוחות בריאות, כעת נבחן שיטות בישול בריאות יותר שתוכלו לאמץ כדי להכין אותן:
- אידוי - אינו דורש שמן ועוזר לשמור על הערכים התזונתיים.
- הרתחה - אינה דורש שמן ואינה מוסיפה קלוריות למנה.
- שליקה - שיטת בישול ללא שמן המיועדת למרכיבים רכים באופן טבעי כמו ביצים, דגים וירקות.
- הקפצה או טיגון קל - חלופות טוובת לטיגון עמוק. הנוטריינטים והצבעים הטבעיים של הרכיבים נשמרים, מה שהופך את המזון לאטרקטיבי יותר מבחינה ויזואלית.
- צלייה בגריל - שיטה דלת שומן להכנת אוכל המאפשרת לשומן הקיים במרכיבים לטפטף החוצה במהלך תהליך הבישול. הקפידו לא לשרוף יותר מדי את הבשר, כיוון שנמצא קשר בין חריכה לבין סיכון מוגבר לסרטן.
חלופות תיבול בריאות יותר
להלן רשימה של חלופות תיבול בריאות יותר שניתן להשתמש בהן בתהליך הבישול:
- פירות, דבש וסירופ מייפל - מקור מזין יותר של סוכר טבעי.
- מרכיבים ארומטיים (בצל, שום, ג'ינג'ר וכדומה) - עוזרים להוסיף טעם מבלי להשתמש ביותר מדי מלח.
- תבלינים, אגוזים וזרעים קלויים - מוסיפים ארומה וטעם למנה.
- שמנים בטעמים - חלופות בריאות לחמאה.
- לימון וחומץ בטעמים - טעם חד וצלול העוזר להפחית צורך במלח.
חלוקה בריאה של מנה
תזונה בריאה היא לא רק הוויטמינים והמינרלים הנכללים במנות - זוהי גם הגשה של מנה מאוזנת לסועדים. להלן מספר עצות כיצד לחלק את מרכיבי המנה כדי לעודד תזונה מאוזנת:
- ודאו כי בצלחת יש איזון בין דגנים מלאים, חלבונים בריאים וירקות או פירות.
- הפחיתו את כמות העמילנים במנות והגדילו את כמות הסלטים.
- צמצמו את כמות הרטבים המוגשים עם המנה.
אסטרטגיות נוספות
מעבר להגשת מנה מאוזנת עתירת אבות מזון, ויטמינים ומינרלים, להלן מספר עצות כיצד לעודד אוכל בריא במסעדה:
- השתמשו במרכיבים טריים עתירי רכיבים תזונתיים.
- בדקו את האפשרות של שימוש במוצרים אורגניים.
- הסתמכו על פחות תוספי מזון.
- הציעו שילובים בריאים בתפריט.
- שדרגו מנות וקדמו ארוחות בריאות.
- הציגו מנות בריאות בתור אופציות יוקרתיות.