טעם אמנם עדיין עומד בראש הסיבות מדוע אנו מעדיפים אוכל מסוים, אך תזונה נכונה הופכת להיבט חשוב לאור מודעותם ההולכת וגוברת של הסועדים לאורח חיים בריא ולתפקידה החשוב של התזונה בשמירה על הבריאות ובהארכת תוחלת החיים.
גורמים התורמים למודעות בריאותית
להן מספר גורמים בריאותיים המעצבים את דעת הקהל בנושא מודעות בריאותית:
- רשויות המזון והתרופות נוקטות אמצעים אגרסיביים בנוגע לסימון מזון בריא ולא בריא.
- מחקרים בנושא מזון מלמדים את האנשים על יתרונותיהם התזונתיים של מזון או מרכיבים שונים.
- יותר סועדים יכולים להרשות לעצמם ארוחות בריאות.
- התקשורת משפיעה ומעודדת אכילת אוכל בריא ומציגה את תוצאותיה של תזונה לא בריאה.
לאור המודעות הגוברת לאוכל בריא, מסעדנים ושירותי מזון מקצועיים אחראים:
- להסביר לסועדים על חשיבותה של תזונה נכונה.
- לספק לסועדים אפשרויות בחירה בריאות יותר בתפריט.
- להראות בצורה משכנעת שאוכל מזין יכול להיות גם טעים ומרגש.
כדי ליצור תפריט מזין ומאוזן, עלינו להכיר את יסודות התזונה הבריאה. להלן נסקור שני מדריכים בסיסיים ונלמד כיצד לתכנן ולהכין ארוחות בריאות.
הצלחת שלי
מדריך זה, שפורסם על ידי בית הספר לבריאות הציבור בהרווארד, נותן סקירה כללית על מנת אוכל ומסביר מהי הכמות המומלצת של כל אלמנט במנה כדי ליצור מנה מאוזנת.