אלרגנים הם היבט חשוב ביסודות התזונה. למדו על אלרגנים נפוצים במזון וכיצד הם משפיעים על הסועדים והמסעדה שלכם.
אלרגנים עיקריים במזון
אלרגיות למזון יכולות להיגרם על ידי מספר אלרגנים נפוצים במזון. להלן רשימה של אלרגנים נפוצים במזון:
- חלב ומוצרי חלב
- ביצים מוצרי ביצים
- דגים
- סרטנים
- אגוזים
- בוטנים
- חיטה
- סויה ומוצרי סויה
סימנים לאלרגיה למזון
הכרת הסימנים לאלרגיה וזיהויים יעזרו לכם להתמודד בצורה נאותה עם מקרים של אלרגיה למזון במסעדה. להלן סימנים נפוצים של אלרגיה למזון:
- נפיחות בשפתיים/לשון או גרד בשפתיים
- התכווצויות בבטן, הקאות, או שלשול
- סרפדת, פריחה, או אקזמה
- צפצופים או קשיי נשימה
כיצד למנוע אלרגיות במסעדות
- הרבה יותר קל וזול למנוע מקרים של אלרגיה מאשר לטפל בהם. הכרת הסימנים של אלרגיה למזון ואלרגנים עיקריים במזון היא רק הצעד הראשון - עליכם מוטלת האחריות למנוע כל תגובה אלרגית אצל הסועדים. להלן הצעות לצעדי מניעה ופעולות מידיות שיש לנקוט במהלך תגובה אלרגית אצל סועד/ת:
- דאגו שבתפריט יהיו תיאורים מפורטים של המנות ורשימה של רכיבים, המציינים במיוחד רכיבים משמונת האלרגנים המרכזיים.
- הדריכו את המלצרים כיצד ליידע את הסועדים על מרכיבים הנכללים במנות.
- הדריכו את הצוות כיצד לענות על שאלות בנושא אלרגנים.
- ציינו בפני הצוות אילו מנות עלולות לגרום לתגובות אלרגיות ולמדו אותם להמליץ על מנות אחרות לסועדים.
- דאגו שיהיו ברשותכם מספרי חירום של בתי חולים קרובים ומרפאות למקרי חירום.
- הדריכו את הצוות אילו פריטים בתפריט הם מנות בריאות יותר ולמדו אותם להמליץ עליהן לסועדים.