קטניות
קטניות יבשות הן חלק ממשפחת הקטניות והן כוללות שעועית יבשה, עדשים וחומוס - הן רב תכליתיות ולא יקרות. קטניות הן מקור מצוין לחלבון מן הצומח, במיוחד למי שמעונין באופציות ללא בשר. ניתן ליצור מנה צמחונית על ידי הוספתן למרקים וסלטים, או להשתמש בהן במקום בשר לטאקו, או המבורגרים, כמו במתכון להמבורגר משעועית שחורה.
גרעינים
גרעינים הם מקור לחומצות שומן חיוניות וסיבים תזונתיים, וניתן לשלב אותם במאפים, או לקלות ולפזר אותם מעל סלטים, מרקים וכריכים. הם מכילים גם חומצות שומן חד בלתי רוויות, חומצות שומן רב בלתי רוויות ושלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.