כאשר מנהלים מטבח מסחרי, ההיגיינה חייבת לעמוד בראש סדר העדיפויות. השתמשו ברשימת הניקיון הבאה עבור המטבח ואזור ההגשה של המסעדה כדי להבטיח שהמטבח שלכם היגייני כנדרש.
-
רשימת ניקיונות לאיזור ההגשה:
רשימת ניקיונות למטבח:
כל יום:
כל יום:
- נקו כל משטח כמו כיסאות, שולחנות, בר ותאי ישיבה.
- שאבו את הרצפות
- טאטאו ונקו את הרצפות
- נקו את כל חדרי השירותים כמה פעמים בכל משמרת
- נקו את התפריטים
- נגבו מתקני רטבים
- אבקו מדפים ופריטי דקורציה אחרים
- הסירו את משטחי הגומי למשקאות על דלפק הבר והחליפו במשטחים נקיים
- נקו את כל המשטחים (גם לוחות חיתוך וציוד)
- נקו מכונות גלידה ומכונות אחרות
- נגבו את מכשירי הטיגון
- נקו ורוקנו את פחי הזבל ופחי המיחזור
- שטפו את הרצפות (כולל מדרגות ומשטחים בכניסה)
- החליפו את הציפוי של רדידי האלומיניום על הגריל
- העבירו את כל הסינרים, השטיחונים ומדי הטבחים לכביסה
- נקו את מכשירי הגריל
- רוקנו ונקו את הפחים
- סמנו וכסו את כל המזון
- חטאו את המסננים במדיחי הכלים
- נקו את השולחנות
- נקו את הפיות של ברזי משקאות, ברזי כיורים, וכיורים.
שבועי:
שבועי:
- נקו מסגרות של תמונות, מאווררי תקרה, קירות (לפי הצורך)
- נקו פאנלים
- נגבו את רגלי הכיסאות והשולחנות
- נקו וחטאו את המקררים, המצננים והתנורים (לפי הוראות היצרן)
- נקו את הקירות (לפי הצורך)
- נקו את הכניסה (דלת זכוכית, ידיות הדלתות והמסגרות)
- שאבו רצפות ושטיחים
- חטאו את מכונות הקפה
- נקו את הניקוזים ברצפה בחומר ניקוי ייעודי
חודשי:
חודשי:
- נקו את כל השומן (ממכשירי טיגון, דלפקים, תנורים וכיריים)
- נגבו את המקפיאים
- רוקנו ונקו את ארגזי הקרח
- נקו את התקרות
- נקו ובדקו את ציוד המטבח (חדות הסכינים, טמפרטורת המקרר, כיול התנור והתרמומטרים)