6 אתגרים נפוצים ופתרונות בבטיחות מזון
קראו על האתגרים הנפוצים בבטיחות מזון והפתרונות המיושמים על ידי שפים מקצועיים ברחבי העולם ועל כמה אתגרים שמתעוררים במטבח.
בטיחות המזון חשובה להבטחת המשך הישרדותו של העסק. אך ברור לנו שבניסיון לשמור על בטיחות המזון יהיו ללא ספק אתגרים. זיהינו את האתגרים החשובים ביותר בבטיחות מזון ואנו מציעים לכם כמה עצות כיצד לשמור על בטיחות המזון ולהתגבר על אתגרים אלה.
אתגר 1: השקעת זמן וכסף
הקצאת זמן וכסף להשקעה בהדרכת הצוות ובציוד מטבח הולם (כמו ציוד בישול מתאים וכו') יכולה להיות מאתגרת.
פתרון: למרות העלויות הגבוהות בשלב ההתחלתי, הדרכה וציוד טוב מקנים לעסק שלכם יתרונות לטווח ארוך. אל תחסכו בהשקעות חשובות אלה – הדבר האחרון שתרצו הוא תקרית בטיחות מזון שנגרמה מבעיות היגיינה של הצוות או משימוש לא נכון בציוד. תקרית כזאת תשפיע באופן חמור על המוניטין של העסק שלכם, ועלולה אף להוביל להפסדים כספיים.
אתגר 2: שפה ותרבות
ייתכן שהצוות שלכם בא מלאומים ותרבויות שונות, שבהם נהוגים סטנדרטים משתנים בטיפול מזון.
פתרון: תפקידו של השף הראשי הוא לנסח וליישם סטנדרטים אוניברסליים של בטיחות מזון ואלה צריכים לכלול גם מתכונים סטנדרטיים לכל המנות. לאחר מכן יש להעביר את הסטנדרטים האלה בצורה ברורה לבעלי תפקידים שונים בצוות המטבח באמצעות תכנית הדרכה נאותה.
אתגר 3: השכלה וידע
ייתכן שבצוות המטבח שלכם יש אנשים בעלי רמות השכלה, ידע וניסיון שונות שלא בהכרח מבינים את ההשלכות של פעולותיהם במטבח.
פתרון: בצעו הדרכות וכתבו מתכונים בצורה הפשוטה ביותר שאפשר. הוסיפו יותר ייצוגים ויזואליים והשתמשו בשלבי פעולה רבים יותר כדי להדגים פרקטיקות שונות בבטיחות מזון.
אתגר 4: מודעות הצוות
ייתכן שצוות המטבח שלכם אינו מודע עד הסוף למזהמים האפשריים שעלולים לגדול על המזון וכיצד להימנע מהם.
פתרון: כבכירים בצוות המטבח, באחריותכם קודם כול להבין את הגורמים שמובילים לצמיחה של מיקרואורגניזמים, ולאחר מכן לשתף את המידע עם כל צוות המטבח. אפשר להציג מידע זה באמצעות עזרים ויזואליים (כמו FATTOM) ולצדם הצעדים הדרושים כדי להילחם בצמיחה של מיקרואורגניזמים.
לחצו כאן למידע נוסף על מודל FATTOM.
אתגר 5: ספקים
כמעט בלתי אפשרי לפקח על ספקים ומפיצים של מוצרי מזון כדי לוודא שהם מקפידים על סטנדרטים נאותים של בטיחות מזון.
פתרון: רכשו רק מספקים אמינים עם רקורד מוכח. טפחו עם הספקים קשרים המבוססים על אמון הדדי. בקרו במפעליהם אחת לכמה זמן כדי לראות בעיניכם את המתקנים שלהם, ונצלו את ההזדמנות כדי להתעדכן מה קורה אצלם כחלק משמירה על המוניטין שלכם. דרכים נוספות לדעת מה קורה אצל ספקים הוא "פה לאוזן" או עיון בתוצאות של ביקורות שהם מפרסמים.
אתגר 6: תחלופה גבוהה של הצוות
תחלופה גבוהה של הצוות היא מצב טבעי במגזר המזון והמשקאות. היא מובילה למעגל קסמים של צורך בלתי פוסק להעסיק עובדים חדשים ולהדריך אותם על סטנדרטים של בטיחות מזון.
פתרון: בראש ובראשונה, עשו את מיטב מאמציכם לשמר את העובדים שלכם באמצעות עידוד המוטיבציה הפנימית שלהם, כמו הענקת שבחים ועידוד באופן עקבי או תכניות לתגמול עובדים מצטיינים. ודאו שהם תמיד מעורבים, לומדים ומתפתחים. בנוסף, אתם יכולים ליצור תכנית לימודים סטנדרטית ויעילה לכל המצטרפים החדשים שתאפשר להם להיקלט בעבודה בזמן הקצר ביותר, ולהעביר לאנשי צוות בכירים את האחריות לביצוע הדרכות הקליטה הללו.
אם יש לכם תקציב מצומצם, הקפידו תמיד להקצות חלק מסוים ממנו לבטיחות מזון. יש שיטות יעילות וחסכוניות לשמור על בטיחות המזון. הדבר החשוב הוא דפוסי החשיבה והנכונות לעשות זאת.