ufs-future-menus-logo
03 / 04

שורשים קולינריים

חגיגה של מסורת ותרבות

לגלות מחדש את המסורות העשירות והטעמים האותנטיים של המטבחים המקומיים. זה הזמן לחקור מנות שמוקירות חומרי גלם מסורתיים וטכניקות עתיקות יומין.

street-food-ingredients street-food-ingredients

נכתב על ידי

chef-ana

אנה רוש,

שף ובעלים של Hiša Franko, סלובניה

@hisafranko

אנה רוש,

chef-ana
שף ובעלים של Hiša Franko, סלובניה @hisafranko

Ana Roš is a Slovenian chef and the owner of Hiša Franko, a three-Michelin-starred restaurant in the Soča Valley. She is known for her commitment to using local, seasonal ingredients and prioritizing sustainability in her cooking. Ana’s approach is deeply connected to nature, with the restaurant closing in winter to follow the land’s natural rhythms. Her innovative work in the culinary world earned her the title of World’s Best Female Chef. 

 

 

מטעמי הארץ מוגשים על צלחת: מסע קולינרי עם אנה רוש.

בעמק סוצ'ה המרוחק בסלובניה, השוכן בין הרי היוליאנים, נמצאת מסעדת Hiša Franko בעלת שלושת כוכבי המישלן, שבה כל מנה מספרת סיפור של מקום, מסורת ויצירתיות. השפית אנה רוש, שותפה בבעלות בHiša Franko, יצרה מטבח שמושרש עמוק בנוף האלפיני ומציג את הטעמים הייחודיים של האזור.

המהות של שורשים קולינריים

שורשים קולינריים עוסקים בחיבור מחדש עם האדמה ובחגיגת חומרי הגלם המשגשגים בסביבה מסוימת. השפית אנה רוש מגלמת את הפילוסופיה הזו היא מקבלת חומרי גלם מחקלאים, מלקטים וספקים מקומיים, ויוצרת באמצעותם מנות שהמשקפות את העונתיות והמקומיות של עמק סוצ'ה.

"עבורי, שורשים קולינריים עוסקים בחזרה לטבע. זה עניין של אהבה למקום בו אתה נמצא והקפדה על איך אנו מגדלים ומלקטים, כדי שלא נרוקן את היערות או השדות."

להורדת חוברת תפריטי העתיד 2025 לחצו

חוברת תפריטי העתיד 2025

העתיד הקולינרי בכף ידך

לחצו להורדה

בואו לחוות את מיטב הארץ

2 min

המסע של אנה רוש

בבסיס המסע הקולינרי של אנה רוש קיימת הערכה עמוקה לאדמה ולשפע שלה. הגישה שלה לבישול היא עדות למחויבותה לקיימות ולאמונתה שחומרי הגלם הטובים ביותר הם אלו שגדלים ונקצרים באופן מקומי. פילוסופיה זו זיכתה אותה במספר רב של פרסים, כולל התואר השפית הטובה ביותר בעולם בשנת 2017.

במסעדת Hiša Franko, הסועדים יוצאים להרפתקה קולינרית אישית ובלתי נשכחת. כל מנה משקפת את עמק סוצ'ה ומציגה את הטעמים והמרקמים הייחודיים של האזור. היצירות של השפית אנה רוש הן נועזות, חדשניות, מחוברות עמוקות למקורות ומציעות חווית אוכל בלתי נשכחת ומשמעותית.

"האוכל שלי מאוד עוצמתי בטעמים וחריף. האורחים לפעמים מופתעים ואומרים שהתפריט היה כמו סטירה לפנים. אבל זה בדיוק מה שאני רוצה."

נכתב על ידי

chef-gungun

אנג'לה הוי

כותבת

-

אנג'לה הוי

chef-gungun
כותבת -

.

זהות דרך אוכל: סיפור קולינרי

אוכל הוא יותר מסתם מזון; הוא כלי עוצמתי לספר סיפורים, ביטוי תרבותי וזהות אישית. בעולם של היום, שבו הגלובליזציה וההגירה מעצבות מחדש את הנופים הקולינריים, הקשר בין אוכל לזהות חשוב מתמיד.

אנג'לה הוי, תומכת נלהבת במטבח המבוסס על מסורת וחוקרת זאת לעומק. היא מדגישה את הדרכים שבהן האוכל יכול לחבר אותנו למורשת שלנו, לקהילות שלנו ולעצמנו.

עבור אנשים רבים אוכל הוא דרך עוצמתית להתחבר למסורת ולתרבות שלהם. מתכונים מסורתיים וטכניקות בישול, שעברו מדור לדור, נושאים את הסיפורים והזיכרונות של אבותינו. על ידי אימוץ המסורות הקולינריות הללו, אנו יכולים לשמר את העבר ולשתף אותו עם הדורות הבאים.

"כשפית ובעלת מסעדה, הבנה ששילוב השורשים הקולינריים בבישול יכול להפוך את המטבח שלך למקום שעושה יותר מאשר רק להכין אוכל. הוא יכול להיות כיתה ללימוד היסטוריה, תרבות ולתת במה למנות מסורתיות"

אוכל כחגיגה רבגונית

בעולם שהולך ונעשה מגוון יותר, האוכל יכול להיות כלי עוצמתי לחגוג את השונות שלנו. על ידי חקר המטבחים של תרבויות אחרות, אנו יכולים ללמוד על טעמים חדשים, חומרי גלם וטכניקות בישול. חקירה קולינרית זו יכולה להרחיב את האופקים שלנו ולעודד הבנה עמוקה יותר של העולם סביבנו.

ביטוי עצמי דרך אוכל

לאוכל יכולה להיות צורת ביטוי עוצמתית. המנות שאנחנו יוצרים וחומרי הגלם שאנחנו בוחרים יכולים לשקף את הטעמים האישיים שלנו, הערכים והחוויות שלנו. על ידי שיתוף היצירות הקולינריות שלנו עם אחרים, אנחנו יכולים לשתף חלק מעצמנו עם העולם.

השפעת הזהות הקולינרית על העתיד

בעולם שהולך ונעשה יותר ויותר מחובר, הקשר בין אוכל לזהות חשוב מתמיד. כאשר שפים וסועדים כאחד מאמצים את הכוח של האוכל לספר סיפורים, לחגוג את הרבגוניות ולהביע את עצמם, אנו יכולים לצפות לעתיד שבו חוויות קולינריות יהיו גם משמעותיות וגם בלתי נשכחות.