ufs-future-menus-logo
01 / 04

אוכל רחוב פרימיום

עושר טעמים באווירה נינוחה

גלו מנות המשלבות חומרי גלם איכותיים, טעמים מכל העולם וטכניקות חדשניות, תוך שמירה על האווירה הנינוחה והדינמית של סצנת אוכל הרחוב

street-food-ingredients street-food-ingredients

נכתב על ידי:

chef-andres

אנדרס קרדונה

שף יוניליוור פודסולושיינס, אמריקה הלטינית

@andres_chef_ufs

אנדרס קרדונה

chef-andres
שף יוניליוור פודסולושיינס, אמריקה הלטינית @andres_chef_ufs

Chef Andrés has a wealth of experience in the food service industry, notably within high-end restaurants. His passion for gastronomy has driven his culinary career, driving him to experiment with unique techniques and flavors within Latin American cuisine. Chef Andrés joined Unilever in May 2020 and his current role as Corporate Chef involves leading with creativity and knowledge to enrich the food scene in Latin America.

קצב הרחוב: התפתחות אוכל הרחוב

אוכל רחוב באמריקה הלטינית עבר התפתחות מדהימה בעשורים האחרונים. ממנות פשוטות לחוויות מסעירות ששובות את לבם של הסועדים. התופעה נובעת ברובה מהביקוש הגובר לטעמים נועזים והגשה מקורית לקהלים שמחפשים לא רק להשביע את תיאבונם אלא גם ליהנות מחוויית אכילה ייחודית. בעליהם של דוכני רחוב, שבעבר היו מזוהים עם מנות מסורתיות, החלו להמציא מחדש את המתכונים שלהם, כשהם משלבים חומרי גלם איכותיים, טכניקות בישול מודרניות, ופיוז'ן תרבותי. במקביל, הרשתות החברתיות מאפשרות למיזמים הללו להשיג נראות חסרת תקדים ולהזמין סועדים לחקור טעמים חדשים ולשתף בחוויותיהם.

אירועי פופ-אפ סביב נושא מסוים: אוכל רחוב המציע מגוון – יש משהו לכל אחד. הפופ-אפ מאפשר לארח אירועים נקודתיים שחוגגים סוגים שונים של מאכלי רחוב ממגוון תרבויות. אירועים כאלה יכולים למשוך קהל חדש ולשמור על העניין עבור הלקוחות הקבועים.

להורדת חוברת תפריטי העתיד 2025 לחצו

חוברת תפריטי העתיד 2025

העתיד הקולינרי בכף ידך

לחצו להורדה

מוזמנים לראות איך שפים לוקחים את אוכל הרחוב לשלב הבא

2 min

חוויות קולינריות אינטראקטיביות: סועדים אוהבים לצפות בהכנת האוכל שלהם. רבים מהם יתרשמו מהטכניקות המסקרנות המיועדות להכנת מנות הרחוב האהובות עליהם. הציעו ללקוחות שלכם הדגמות וסדנאות שמלמדות איך להכין מנות רחוב טיפוסיות. כך תוכלו לא רק לחזק את הקשר שלהם לעסק שלכם אלא גם להעניק להם חוויה בלתי נשכחת.

"מה שהיה בעבר פשוט אמצעי לאכילה הפך לביטוי אמנותי שחוגג את המגוון הקולינרי והיצירתיות של האזור"

התאמה אישית: המיזוג בין הטרנד של אוכל רחוב לזה של חוויה מותאמת אישית מאפשר ללקוחות להתאים את המנות שלהם לטעמם האישי. הם בוחרים את המרכיבים או את רמת החריפות, וזוכים בתחושת שליטה וסיפוק.

אווירה שמושכת פנימה: כשאנחנו חושבים על אוכל רחוב, אנו מדמיינים את עצמנו עם חברים, מחליפים כמה מילים עם השף ומוקפים באנרגיה קצבית ומלהיבה. עצבו חלל מזמין שמשקף את תרבות הרחוב על ידי שימוש באלמנטים עיצוביים ססגוניים ומוסיקה מתאימה שתמשוך לקוחות.

שיתופי פעולה עם אמנים מקומיים: התרבות היא הלב והנשמה של אוכל הרחוב – ותרבות מגיעה בכל הצורות והגדלים. הזמינו אמנים מקומיים להציג את עבודותיהם בעסק שלכם. כך תוכלו למשוך את העוקבים שלהם ולהעשיר את חוויית הלקוחות.

מועדון לקוחות: הקימו מועדון לקוחות או כל תכנית הטבות שתעודד לקוחות לחזור. כשאתם מציעים הנחות או ארוחות חינם לאחר מספר מסוים של רכישות, אתם יוצרים נאמנות אצל הלקוח.

תגובות וחוות דעת ברשתות החברתיות: עודדו את הלקוחות לשתף בחוויותיהם דרך הרשתות החברתיות והציעו להם תמריצים לעשות זאת. המלצות אישיות יכולות למשוך לקוחות חדשים ולבנות אמון.

street food-couture-collage
street food-couture-collage

נכתב על ידי:

chef-gungun

גון גון הנדאיאנה

שף בכיר יוניליוור פודסולושיינס אינדונזיה

@chefgungun_handayana

גון גון הנדאיאנה

chef-gungun
שף בכיר יוניליוור פודסולושיינס אינדונזיה @chefgungun_handayana

Chef Gun Gun is a graduate of the Food Production Management department at the National Hotel & Tourism Institute. Starting his career at the Novotel Hotel Group, he joined Unilever Food Solutions in 2006 and was appointed Executive Chef in 2017. He won Unilever’s highly prestigious Global Hero Award in 2022 for the incredible support he gave to UFS customers during the Covid-19 pandemic. He is also a very popular online content creator with over 320,000 followers as of this writing.

 

 

 

השפעה אינדונזית

גלו את סצנת אוכל הרחוב התוססת והמגוונת של אינדונזיה, כור היתוך של טעמים נועזים, ארומות מעושנות ומנות מפתיעות. משווקי לילה שוקקים ועד עגלות אוכל הממוקמות על קצוות חופים טרופיים, אוכל הרחוב האינדונזי תוסס, מגוון ונשען על מסורת. כל אזור מביא משהו ייחודי לשולחן. השף גון גון הנדאיאנה מציג בפניכם דוגמאות למאכלי רחוב פופולריים באינדונזיה שהמקומיים לא יכולים לחיות בלעדיהם ומהווים השראה לשפים ברחבי העולם.

סאטה (Sate). מקור: ג'אווה, אינדונזיה. שיפודים צלויים של בשר במרינדה - בדרך כלל עוף, בקר או כבש - מוגשים עם רוטב בוטנים ולעיתים עוגות אורז (לונטונג). ניתן לשדרג את הסאטה באמצעות מרינדות חדשניות והגשה מעוצבת למראה מודרני.

רנדנג בקר. מקור: מערב סומטרה, אינדונזיה. המנה הזו שמתבשלת לאט, מבושלת באופן מסורתי בחלב קוקוס ותבלינים, מקבלת טעם עמוק ועשיר שמתאים ליצירות פיוז'ן כמו טאקוס או סליידרים, מה שהופך אותה למושלמת לתפריטים בהשראת אוכל רחוב או גורמה.

גאדו-גאדו. מקור: ג'קרטה, ג'אווה. סלט אינדונזי של ירקות חלוטים, ביצים קשות, טופו, טמפה ורוטב בוטנים, גאדו-גאדו מנה בנראות מופלאה עם מגוון מרקמים. ניתן לשנות את המנה בהתאם לירקות עונתיים.

מרטבאק. מקור: ג'אווה, אינדונזיה. פנקייק עבה, מלוח או מתוק, שממולא בדרך כלל בבשר טחון וביצים (מלוח) או בשוקולד וגבינה (מתוק). גרסאות משודרגות כוללות מילויים אקזוטיים, גבינות איכותיות או שוקולד פרימיום.

street-food-couture-collage
street-food-couture-collage

אייאם בטוטו. מקור: באלי, אינדונזיה. עוף שלם או ברווז, במרינדה של תבלינים, עטוף בעלי בננה ומבושל לאט או מאודה עד לרכות. המנה הארומטית הזו יכולה להיות מוגשת עם שמנים מתובלים ועלי מיקרו. מתאימה לארוחות יוקרה.

באקְסוֹ. מקור: ג'אווה, אינדונזיה. מרק כדורי בשר מנחם עם אטריות, טופו וירקות. ניתן לשדרג את הבאקְסוֹ באמצעות כדורי בשר פרימיום, אטריות עדינות ועוד, ולהציע גרסה מתוחכמת של הקלאסיקה הזו.

נאסי גורנג. מקור: ג'אווה, אינדונזיה. אורז מטוגן אינדונזי פופולרי עם רוטב סויה מתוק, ירקות ובשר, בדרך כלל מוגש עם ביצה מטוגנת מעל. ניתן לשדרג את הנאסי גורנג עם שמן כמהין, בשרים והגשה מיוחדת, וליצור גרסה יוקרתית של המנה האהובה הזו.

חוברת תפריטי העתיד 2025

החוברת זמינה כעת להורדה

לחצו להורדה