ufs-future-menus-logo
02 / 04

מטבח ללא גבולות

עולם של טעמים

לחוות את השילוב ההרמוני של מסורות קולינריות.

גלו מנות מפתיעות המשלבות טעמים מיוחדים וטכניקות חדשניות

street-food-ingredients street-food-ingredients

נכתב על ידי

chef-santiago

סנטיאגו לסטרה,

שף ובעלים של KOL, לונדון.

@andres_santiago

סנטיאגו לסטרה,

chef-santiago
שף ובעלים של KOL, לונדון. @andres_santiago

Santiago Lastra, chef and founder of Michelin-starred KOL in London, celebrates Mexican culture through a contemporary lens while using British-sourced ingredients. Born in Mexico City and raised in Cuernavaca, Santiago’s journey began with a love for problem-solving, which evolved into a passion for cooking. His career highlights include working at Mugaritz, earning a Master's in Culinary Innovation, and hosting pop-ups in 27 countries, blending Mexican recipes with local ingredients.  

 

 

 

מטבח ללא גבולות: פיוז'ן קולינרי עם סנטיאגו לסטרה

בעולם בו הגבולות הקולינריים מטשטשים מתעורר עידן חדש של מטבח ללא גבולות. השף סנטיאגו לסטרה, הידוע בגישתו החדשנית למטבח המקסיקני, נמצא בחזית המגמה הזו. במסעדתו המוערכת KOL בלונדון, הוא מחדש את הטעמים התוססים של מקסיקו תוך שימוש במרכיבים מקומיים בלבד.

התמצית של מטבח ללא גבולות

מטבח ללא גבולות מתמקד בהסרת גבולות וביצירת מסורות חדשות.

שפים כמו סנטיאגו לסטרה שואבים השראה מהמסעות והחוויות שלהם, ומשלבים את הטעמים והטכניקות של תרבויות שונות כדי ליצור מנות שהן גם מוכרות וגם מפתיעות. גישה זו מערערת את ההגדרה המסורתית של מטבח מסוים ומאפשרת עולם של אפשרויות ליצירתיות קולינרית.

להורדת חוברת תפריטי העתיד 2025 לחצו

חוברת תפריטי העתיד 2025

העתיד הקולינרי בכף ידך

לחצו להורדה

גלו את המפתח לשחרור היצירתיות הקולינרית!

2 min

המסע המקצועי של סנטיאגו לסטרה

המסע של סנטיאגו לסטרה ל"מטבח ללא גבולות" החל ברצון לחקור את המסורות הקולינריות של תרבויות אחרות. לאחר שעזב את מקסיקו ארץ מולדתו, הוא בילה שנים בעבודה במסעדות מובילות ברחבי העולם, למד טכניקות חדשות והתנסה בטעמים שונים. במהלך עבודתו במעבדת המזון הנורדית בקופנהגן, הוא הבין את הפוטנציאל של שימוש במרכיבים מקומיים כדי לשחזר את הטעמים של מולדתו.

KOL: חגיגה של מורשת מקסיקנית מחומרי גלם בריטיים

ב-KOL, סנטיאגו לסטרה מציג את הקסם של המטבח המקסיקני תוך שימוש בחומרי גלם בריטיים.

כל מנה מספרת סיפור של מקום ומסורת, תוך שהיא מאמצת חדשנות. גישה זו מערערת את ההגדרה המסורתית של מטבח מסוים, ופותחת עולם של אפשרויות ליצירתיות קולינרית.

"גיליתי איך אני יכול להשיג טעמים מקסיקניים גם בלי חומרי גלם מקסיקניים. זה פקח את עיניי וגרם לי להבין כמה מיוחד זה להיות מקסיקני וכמה ייחודי לייצג את המדינה שלי על ידי הגשת אוכל מקסיקני מחוץ למקסיקו"

נכתב על ידי

chef-gungun

אלברו לימה

שף חברה בכיר UFS צפון אמריקה

@chef_alvy

אלברו לימה

chef-gungun
שף חברה בכיר UFS צפון אמריקה @chef_alvy

An alumnus of the Technology Center and College of DuPage, Chef Alvaro has worked as a chef for 19 years. During his career, he has worked for the likes of Sodexo and Quest Food Management. First joining Unilever Food Solutions as a culinary intern in 2005, he returned to the company in 2014. He is now a Senior Corporate Chef, leading the Midwest in supporting sales with menu and recipe development.

 

 

המפתח למטבח ללא גבולות

ככל שהעולם נעשה יותר מחובר, הגבולות בין מסורות קולינריות הופכים מטושטשים ויוצרים עידן חדש של מטבח ללא גבולות. מגמה מרגשת זו מונעת על ידי גלובליזציה והגירה, כמו גם מדור חדש של שפים שמבקשים לכבד את שורשיהם הרב-תרבותיים. אותם שפים מראים כיצד ניתן לשלב השפעות קולינריות שונות כדי ליצור מנות שהן ייחודיות, חדשניות ואותנטיות כאחד.

השף אלברו לימה, שף בכיר של יוניליוור פודסולושיינס בצפון אמריקה, הוא תומך נלהב במטבח ללא גבולות. הוא רואה בכך הזדמנות ללמד אנשים על הדמיון בין מטבחים שונים וטכניקות בישול גלובליות. השף אלברו מאמין שמטבח ללא גבולות יכול לעזור לנו לצמצם בזבוז על ידי דרכים יצירתיות המסייעות לשפים לחשוב מחדש על האופן שבו משתמשים בחומרי הגלם.

בלבה של מגמה זו נמצא הרצון למזג בין מטבחים באופן יצירתי אך מחושב לבין חומרי גלם וטכניקות בדרכים שמכבדות את מקורם

"כל העניין הוא לקחת טעמים שהסועד מרגיש איתם בנוח אבל הוא מעולם לא היה חושב לשלב אותם יחד"

התפקיד של השף

לשפים תפקיד מכריע בהצלחת מטבח ללא גבולות. עליהם להבין לעומק מסורות קולינריות שונות ולהיות מסוגלים לזהות את נקודות הדמיון שמאפשרות מיזוג בניהן. עליהם גם להיות מוכנים להתנסות ולצאת מאזור הנוחות שלהם, לנסות שילובים וטכניקות חדשות כדי ליצור מנות שהן גם מפתיעות וגם הרמוניות.

היתרונות של מטבח ללא גבולות

המגמה של מטבח ללא גבולות מציעה מספר יתרונות הן לשפים והן לסועדים. עבור השפים, היא מספקת הזדמנות להציג את היצירתיות והמומחיות שלהם, כמו גם לשתף את המורשת התרבותית שלהם. עבור הסועדים, היא מציעה הזדמנות לחוות טעמים חדשים ומרגשים, וללמוד על תרבויות שונות דרך האוכל.

העתיד של מטבח ללא גבולות

המגמה של מטבח ללא גבולות בולטת כיום ותשאר גם בעתיד. ככל שהעולם נעשה יותר ויותר מחובר, אנו יכולים לצפות לראות מנות מרגשות וחדשניות יותר שמשלבות מסורות קולינריות מכל רחבי העולם. השפים ימשיכו לדחוף את גבולות הטעם והיצירתיות, וליצור חוויות אוכל שהן גם בלתי נשכחות וגם משמעותיות.

 

חוברת תפריטי העתיד 2025

החוברת זמינה כעת להורדה

להורדת החוברת