אומרים שכדי להיות הטובים ביותר, צריך ללמוד מהטובים ביותר.
אנו שומעים לעיתים קרובות על סיפורי הצלחה כמו של השף הנודע ז'ואל רובושון שהתקבל לעבודה כמתלמד בגיל 15 ולאחר מכן מונה לשף ראשי במסעדת הרמוני לאפייט בפריז כאשר מלאו לו 28. שנה לאחר מכן הוא קיבל את כוכב המישלן הראשון שלו והוכתר לשף של המאה.
מה דרוש כדי להיות גאון קולינרי כמוהו? רובושון אמר פעם בראיון כי מה שדרוש הוא כמות עצומה של עבודה קשה. כאשר גמר אומר והחליט להיות שף, הוא היה נחוש בדעתו להיות הטוב ביותר.
להלן שישה הרגלים שתוכלו לאמץ כדי להזניק את הקריירה שלכם כשפים:
הרגל מס' 1: תכנון חיוני להצלחה
שפים דגולים הם מתכננים מצוינים. הם חושבים מראש ומתכננים כל מה שהם עומדים לעשות, החל מהבישול ועד להיבטים הפיננסיים של ניהול מטבח. אלו הן מיומנויות חיוניות בניהול מטבח, מפני שתכנון גרוע יכול להוביל לא רק לאוכל גרוע אלא גם למטבח שלא עומד בסטנדרטים מינימליים. השפים הטובים ביותר יודעים מה נדרש לכל סרויס, ומוודאים כי היום עובר חלק ככל האפשר.
הרגל מס' 2: שלטו על הזמן שלכם
כאשר מבשלים, יש חשיבות עצומה לזמן. שלב ההכנות (מיס אן פלאס) חיוני להשגת סרויס מצוין לסועדים ולצוות סביבך. בדקו את ההכנות כדי לוודא שהסרויס יעבור ללא תקלות.
הרגל מס' 3: התמקדו במשימה שלפניכם
כאשר המשרד שלך מלא באש, סכינים ואנשים, אסור שיקרו טעויות. תנו לצוות הנחיות ותפקידים ברורים לאורך כל הסרויס וכך תבטיחו כי כל ארוחה תעבור ביעילות רבה ככל האפשר!
הרגל מס' 4: אנשים שמחדשים תמיד לומדים
כיצד שפים נמצאים תמיד צעד אחד קדימה ויודעים איזה אוכל יהיה פופולרי עוד לפני שהטרנד מתחיל? כיצד הם יוצרים מנות חדשניות, חדשות ומקוריות לחלוטין? פשוט מאוד, הם תמיד לומדים. שפים דגולים מקפידים להתעדכן בטרנדים של אוכל. הם לומדים שיטות בישול ומטבחים של תרבויות אחרות ומקדישים זמן לניסיונות עם מנות שונות. כך הם מפתחים ללא הרף מיומנויות חדשות ומתכונים שהם יכולים לשלב במסעדה שלהם.
הרגל מס' 5: אבטחת איכות
אבטחת איכות לובשת פנים שונות, ממה שיוצא מהמטבח ועד לתחומי האחריות החוקית. שפים מן השורה הראשונה מציבים בראש סדר העדיפויות את הצורך לבדוק כל מה שיוצא מהמטבח, מסחורה שנכנסת ועד למנה הסופית.
הרגל מס' 6: שמרו על פשטות
שפים גדולים רבים מקדישים זמן לשיפור והפיכת מנת הדגל שלהם למושלמת, גם אם זה אומר תפריטים קבועים ומספר מוגבל של מנות. כמאמר הפתגם "איכות עדיפה על פני כמות" - הציעו אוכל באיכות הטובה ביותר, ואל תציעו מגוון עצום של מנות שאינן עומדות בסטנדרט!