הכנת מנות ארוזות הינה חלק משגרת היום יום בימים אלו. חשוב לדאוג שמנות אלו ישמרו על האיכות והטעמים לאורך זמן כדי להעניק לסועדים את החוויה המושלמת. אנו שמחים להביא לכם דגשים וטיפים לעבודה נכונה בהכנת מנות ארוזות שיסיעו לכם לספק את רצונות הסועדים.
נראות המנה :
- ההתייחסות למנה ארוזה צריכה להיות בחשיבה של מסעדה ולא בחשיבה של ההסעדה מוסדית זאת על מנת שלא ליצור אכזבה או שעמום בקרב הלקוחות.
כמויות :
- חשוב להתאים את מספר המנות הארוזות למספר הסועדים
- חשוב להתאים ולחשב את כמויות המזון שאנו מכינים (פחמימות ,חלבון וירקות) לפני האריזה
- יש להקפיד ולוודא שכמיות האוכל במנות הארוזות יתאימו לסועדים.
אריזת המזון :
- חשוב שהכלים שאנו אורזים יהיו תקניים עם אטימה איכותית למניעת נזילות, מנגנון פתיחה נוח ושמירה על טמפרטורה תקינה.
- חשוב לשמור על הגשה יפה ומזמינה גם באריזה חד-פעמית.
התייחסות לחומרי גלם :
- חומרי גלם מסוימים לא יתאימו לשימוש למנה ארוזה מאחר והמנה המוגשת תוגש לאחר מספר שעות.
- חשוב להתאים את חומרי הגלם בזמן תכנון המנה לטובת המנה הארוזה
דוגמאות לעבודה נכונה עם חומרי גלם :
- פסטה: לבשל ע"פ הוראות יצרן. נא להקפיד שלא תהיה מבושלת יתר על המידה (עדיף להשאיר אל דנטה כיוון שממשיכה להתבשל באריזה). כמו כן, להגיש את האטריות “רטובות” מהרגיל על מנת למנוע הידבקות
- תוספות: עדיפות לעבודה לדוגמא תפו"א אורז קוסקוס. עבודה עם חומרי גלם שיש להם עמילנים, לדוגמא פתיתים, יכולים לפגוע בטיב המנה.
- רטבים: חשוב להקפיד על דילול הרוטב לפי הצורך ע"מ שהרוטב לא יהיה "כבד" וסמיך מידי אלא בעל מרקם נכון ומאוזן ושהמנה לא תתייבש.
- קישוטי מנות: להימנע מקישוט של מרכיבים טריים מאחר והם לא יראו טוב באריזה לאחר מספר שעות. קישוטים מומלצים לפי אופי המנה: בוטנים קלויים, שומשום לבן ושחור וכו'.
- כריכים: עדיפות ללחמי בגט או ג'בטה, היכולים להכיל את המנה והרוטב. יש לעטוף כריכים חמים בנייר אפייה וכן ברדיד אלומיניום.
- עבודה עם תנורים: לכל ירק ולכל פחמימה או חלבון, יש את הצירוף האופטימלי של זמן וטמפרטורה בתנור ולכן אל לנו להתייחס לכלל מרכיבי המנה כמקשה אחת. כל חומר גלם צריך את תהליך ההכנה שלו אחרת תהיה השפעה לרעה על המרקם הצבע והטעם במנה הארוזה .
- עבודה עם מחבתות: טעויות נפוצות של הכנסת מרכיבים למחבת קר או העמסת יתר של מרכיבים במחבת גורמות לנפילת חום, לכן אנו נדרשים לחממם מראש את המחבת. רצוי לחלק את המנות במחבת למספר פעמים ובכמויות קטנות שבסופו של דבר יהיו מהירות ויעילות יותר. בנוסף, רצוי להכין מנות בסמוך להגשה או לסידור המנות הארוזות במטרה שהבישול יהיה טוב יותר ואיכותי יותר