תפריט

רכיבים

+

הכנת המנה:

  • פילה טונה טרייה ונקיה 400.0 גרם
  • מנגו 1.0 ק"ג
  • בצל סגול 50.0 גרם
  • אצות נורי לסושי 2.0 יחידה
  • פלפל צ'ילי חריף טרי 40.0 גרם

הרכבת המנה:


דף אורז שאורז את רכיבי המנה והופך אותם לרול עסיסי (בהשראת המטבח הווייטנאמי). הרטבים מוגשים בשתי קעריות נפרדות ומתפקדים כמטבלים. מנה כזאת מתאימה במיוחד לאירועים ובעיקר למזנון אקטיבי שבו הטבחים מעצבים את הרולים לעיני הסועדים.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת המנה:

    • פורסים את פילה הטונה לרצועות
    • חותכים חצי מכמות המנגו לקוביות
    • טוחנים את המחצית השנייה של המנגו לקרם בתוספת מעט מיץ לימון
    • קוצצים את הבצל הירוק
    • קוצצים את אצות הנורי
    • פורסים דק את הצ'ילי החריף
  2. הרכבת המנה:

    • מכינים קערה רחבה יותר מקוטר דפי האורז עם מים פושרים
    • מניחים מגבת על משטח העבודה לספיגת עודפי המים
    • מכניסים דף אורז למים הפושרים למשך 30-20 שניות. מוציאים ומניחים על המגבת
    • מסדרים במרכז הדף לרוחב 3 ניתחוני טונה, מעט עלי קייל, צ'ילי חריף, בצל ירוק וקוביות מנגו. מגלגלים את דף האורז עם המילוי
    • חוצים באלכסון בעזרת סכין חדה
    • מגישים בצלחת שטוח עם שלוש צלוחיות של רוטב סויה סינית, רוטב מנגו מרוסק עם מעט לימון וג'ינג'ר כבוש מקשטים עם שומשום שחור
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט