תפריט

רכיבים

+

הכנת הקרפים:

הכנת מוס שוקולד "קל":

הרכבת המנה:

  • רוטב פסיפלורה 10.0 כפית

מקור ההשראה למנה הוא הוא הקרפ סוזט, הקינוח המוכר מהמטבח הצרפתי הקלאסי. בניגוד למקור, כאן הקרפ ממולא בשוקולד, ובמקום רוטב תפוזים, נעשה שימוש ברוטב פסיפלורה. התוצאה היא מנה אלגנטית ופשוטה מאוד לביצוע שמתאימה למגוון סוגים של בתי אוכל. אפשר להגיש את המנה קרה, אך מכת חום קצרה לקרפים אחרי המילוי תעצים את הטעם ותוסיף מימד של פריכות.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הקרפים:

    • מערבבים בקערה מים, שמן ואבקת פנקייק למסה חלקה. משהים בקירור למשך חצי שעה לפחות
    • מחממים מחבת בקוטר 26-24 ס"מ עם מעט מחמאה או חמאה, יוצקים מצקת בלילה במרכז במחבת ומפזרים באופן שווה על פני כל שטח המחבת
    • מטגנים בחום בינוני עד שכל המסה נקרשה. אין צורך להפוך לצד השני
    • עורמים את פנקייקים ושומרים להרכבה בטמפ' החדר
  2. הכנת מוס שוקולד "קל":

    • ממיסים על באן מארי את השוקולד בתוספת מחמאה או חמאה למסה חלקה, מבריקה ואחידה
    • במקביל מקציפים את חלבוני הביצה בתוספת סוכר ומלח לקצף יציב, אך לא קשה מידי, במטרה להגיע למרקם יציב מספיק כזה שלא יצור גושי קצף במוס
    • מוסיפים את הברנדי לשוקולד המומס ומקפלים את החלבון המוקצף לתוך השוקולד בתנועות קיפול לקבלת מוס אחיד
    • מכסים ומקררים היטב מספר שעות לפני הרכבת המנה
  3. הרכבת המנה:

    • מחממים מעט את הקרפים במחבת יבשה או מספר שניות במיקרוגל
    • מניחם כף מוס במרכז הקרפ ומורחים מעט, מקפלים את הקרפ לחצי ואז שוב לחצי לקבלת צורה של רבע עיגול
    • יוצקים בצלחת רוטב פסיפלורה בתחתית ומניחים מעל את הקרפים הממולאים
    • מפזרים אבקת סוכר ומגישים
    • מומלץ למלא את הקרפים קרוב ביותר למועד ההגשה
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט