תפריט

רכיבים

+

מתכון להכנת תערובת ג'לטין:

  • מים 0.4 ליטר
  • ג'לטין 80.0 גרם

מתכון להכנת קצפת רכה:

  • קצפת צמחית 2.0 ליטר
  • מים 1.0 ליטר

מתכון להכנת קרם אנגלז:

  • מים 0.7 ליטר
  • קצפת צמחית 1.3 ליטר
  • חלמונים 800.0 גרם
  • סוכר 0.2 ק"ג
  • מקל וניל 1.0 יחידה
  • מלח 0.5 כפית

מתכון להכנת גנאש שוקולד:

מתכון להכנת שטרויזל:

  • סוכר 0.8 ק"ג
  • מלח 1.0 כפית
  • קמח 1.3 ק"ג
  • תמצית וניל 4.0 כפיות
  • מרגרינה מחמאה 0.8 ק"ג

הרכבת המנה:

  • קוקומן כדורים בטעם שוקולד תלמה 375 גרם 1.0 יחידה

...

הוראות הכנה

  1. מתכון להכנת תערובת ג'לטין:

    • מוזגים מים לקערה ומפזרים מעל את הג'לטין
    • משהים בצד לספיגה
  2. מתכון להכנת קצפת רכה:

    • מקציפים בקערת מיקסר קצפתצמחית עם מים קרים עד לקבלת קצפת רכה ושומרים במקרר
  3. מתכון להכנת קרם אנגלז:

    • מערבבים בסיר מים, קצפת צמחית, סוכר, מקל וניל חצוי לאורכו ומלח
    • מחממים על אש בינונית, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לרתוח
    • במקביל, מקציפים בקערת מיקסר חלמונים וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
    • כאשר מבעבע לראשונה יש להסיר מהאש
    • טורפים שליש מהתערובת החמה לקצפת היציבה
    • מחזירים לסיר וממשיכים לחמם על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לטמפרטורה של 85 מעלות
    • מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים ליטר קצפת צמחית
    • מחממים את תערובת הג'לטין ומערבבים עם קרם האנגלז
    • את התערובת מקפלים לתוך הקצפת ומקבלים את קרם הבוואריה
  4. מתכון להכנת גנאש שוקולד:

    • מרתיחים בסיר מים, קצפת צמחית, סוכר, גלוקוזה ומלח עד לרתיחה
    • מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד
    • ממתינים 2 דקות ומערבבים להמסה
    • מוסיפים בהדרגה שמנת צמחית ולאחר מכן את המחמאה הרכה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה
  5. מתכון להכנת שטרויזל:

    • מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה עד שמתקבלת מסה חלקה
    • מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת מרקם פירורי
    • אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב ומצננים
  6. הרכבת המנה:

    • מפזרים שטרויזל בתחתית הכוס ומזלפים מעל את קרם הבוואריה
    • מעבירים למקרר להתייצבות, מצפים בנגאש השוקולד ומפזרים מעל כדורי קוקומן לקישוט
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט