תפריט

רכיבים

+

הכנת סלסה ורדה:

  • פטרוזיליה 250.0 גרם
  • שום כתוש 30.0 גרם
  • שמן זית 130.0 מ"ל
  • טימין 15.0 גרם

הכנת קרמבל עשבי תיבול:

הכנת צ'יפס קישואים:

  • קישואים 1.0 ק"ג
  • ביצים 2.0 יחידות

הכנת פילה סלמון:

  • פילה סלמון טרי ונקי ללא עור 2.0 ק"ג
  • שמן זית 20.0 מ"ל

הכנת המנה:

  • טפנד זיתים שחורים הלמנ'ס פחית 1 ק"ג 10.0 כפות
  • פלח לימון להגשה 10.0 יחידה

ההשראה לפלייטינג הזה היא מנת פיש אנד צ'יפס – מאכל רחוב שזוכה לעדנה בימים אלה ומוגש היום אפילו במסעדות יוקרה. פילה הסלמון צלוי בשלמותו, הצ'יפס מונחים בתוך שקית נייר (בהשראת אוכל רחוב), הטפנד יושב בתוך כלי נפרד ואילו הסלסה מונחת על הנתח. פלח לימון המוגש ליד הדג מדגיש את האופי היומיומי של המנה. פלטת הצפחה השחורה המיוחדת תורמת לאפקט הכללי אבל גם קרש עץ או צלחת אלומיניום מרופדת בנייר אריזה יעשו היטב את העבודה. דרך מקורית, פשוטה לביצוע ומרשימה להגיש סלמון בבית קפה או במסעדה עממית.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת סלסה ורדה:

    • טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה בתוספת שום כתוש, טימין ושמן זית
  2. הכנת קרמבל עשבי תיבול:

    • מעבדים במעבד מזון פירורי לחם, פטרוזיליה, טימין, מלח, פלפל ומעט שמן זית
  3. הכנת צ'יפס קישואים:

    • חותכים את הקישואים לאצבעות, טובלים בביצה טרופה ומצפים בקרמבל פירורי לחם ועשבי תיבול
    • מטגנים בטיגון עמוק 3-2דקות או אופים בתנור חם מאד בשכבה אחת על גבינייר אפייה
  4. הכנת פילה סלמון:

    • חותכים את פילה הדג למנות של 200 גרם כל אחת
    • מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל קרמבל עשבי תיבול
    • אופים בתנור חם של170 מעלות למשך12-10 דקות
  5. הכנת המנה:

    • אורזים את צ'יפס הקישואים בשקיות ניר חום ומניחים בצד הצלחת
    • מסדרים כף טפנד בצלוחית קטנה
    • מניחים את נתח הפילה במרכז הצלחת ויוצקים כפית סלסלה ורדה מעל
    • מגישים עם פלח לימון בצד
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט