תפריט

רכיבים

+

הכנת האורז:

  • סוכר 4.0 כפית
  • מלח 0.5 כפות
  • חומץ אורז 1.0 כוסות

הכנת שאר המרכיבים:

הרכבה והגשת המנה :


הגרסה הזו היא הקרובה ביותר לפוקי הקלאסי – האורז בתחתית ומעליו מניפה של טונה, ירקות ואצות. כדי ליהנות מהמנה יש לערבב את כל הרכיבים יחד עם הרטבים, ולכן חשוב להגיש את המנה בקערה יחסית עמוקה. עם זאת בעת בהגשה חשוב מאוד לתת לכל רכיב לבוא לידי ביטוי במלוא יופיו ורעננותו.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת האורז:

    • משרים את האורז למשך כ-10 דקות בקערה גדולה עם מים קרים לצורך הסרת חלק מעמילן האורז, מסננים ומייבשים מעט
    • מעבירים את האורז המסונן לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות כשהסיר מכוסה
    • במקביל מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח להמסה
    • מעבירים את האורז המבושל לכלי רחב ומוסיפים את תמיסת החומץ והסוכר. מערבבים בעדינות ומקררים לטמפרטורת החדר
  2. הכנת שאר המרכיבים:

    • מנקים וחותכים את פילה הטונה לפרוסות או קוביות
    • מנקים וחותכים עלי קייל, מנגו וצ'ילי חריף, קוצצים את הבצל הירוק
    • קוצצים את אצות הנורי
  3. הרכבה והגשת המנה :

    • בצלחת עמוקה מסדרים כף גדושה של אורז, מסדרים מעל את הדג, מנגן עלי קייל, צ'ילי פרוס וג'ינג'ר כבוש
    • מזלפים מעל רוטב סויה סיני ו/או טריאקי ומקשטים עם שומשום שחור, אצות נורי ובצל ירוק
    • ניתן לגוון עם ירקות טריים נוספים, אפונה, ותוספות פריכות כמו קוקוס, בוטנים ומיונז ווסבי
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט