תפריט

רכיבים

+

הכנת הקרפים:

הכנת מוס שוקולד "קל":

הרכבת המנה:


עוגות קרפים הפכו אופנתיות מאוד בשנים האחרונות והן יכולות להוות חלופה מקורית לפרוסת עוגה סטנדרטית, למשל בתפריט של בית קפה או כחלק ממזנון מתוק באירוע. השימוש במוס שוקולד בעל מרקם יציב ואוורירי מאפשר לבנות מהקרפים מגדל גבוה. כל ההכנות נעשות כמובן מראש. את העוגה המוכנה מצפים באופן חופשי באבקת נוגט כדי להוסיף לה יופי וטעם אגוזי נהדר. את הרטבים מזלפים בנפרד לצד הפרוסה בעת ההגשה.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הקרפים:

    • מערבבים בקערה מים, שמן ואבקת פנקייק למסה חלקה ומשאירים בקירור למשך חצי שעה לפחות
    • מחממים מחבת בקוטר 28-26 ס"מ עם מעט חמאה או מחמאה, יוצקים מצקת הליליה במרכז במחבת ומפזרים באופן שווה על פני כל שטח המחבת
    • מטגנים בחום בינוני עד שכל המסה נקרשה. אין צוך להפוך לצד השני
    • עורמים את הפנקייקים ושומרים להרכבה בטמפ' החדר
  2. הכנת מוס שוקולד "קל":

    • ממיסים על באן מארי את השוקולד בתוספת חמאה או מחמאה למסה חלקה מבריקה ואחידה
    • במקביל מקציפים את חלבוני הביצה בתוספת סוכר ומלח, לקצף יציב אך לא קשה מידי, במטרה להגיע למרקם יציב מספיק כזה שלא יצור גושי קצף במוס
    • מוסיפים את הברנדי לשוקולד המומס ומקפלים את החלבון המוקצף לתוך השוקולד בתנועות קיפול לקבלת מוס אחיד
      מכסים ומקררים היטב מספר שעות לפני הרכבת העוגה
  3. הרכבת המנה:

    • מניחים קרפ על פני צלחת הגשה שטוחה ומורחים בשכבת מוס בעובי6-5 מ"מ. מכסים בקרפ נוסף ומורחים בשכבת מוס. חוזרים על הפעולה עד לגובה של 10 שכבות, מסיימים בשכבת מוס, ומפזרים מעל אבקת נוגט
    • שומרים בקירור מספר שעות לפני ההגשה לייצוב העוגה
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט