תפריט

רכיבים

+

הכנת הלביבות:

  • שמן זית
  • טחינה גולמית 50.0 גרם
  • קמח חומוס 200.0 גרם
  • פלפל אנגלי טחון 1.5 כפית
  • פרורי לחם קנור 200.0 גרם
  • דלורית קלופה ללא גרעינים 1.0 ק"ג
  • בצל 200.0 גרם

הכנת העדשים השחורות:

הרכבת המנה והגשה:


גם באירוע קוקטייל או קבלת פנים צריך להגיש מנה מן הצומח והלביבות הללו עם סלט העדשים הצבעוני הן מענה מכובד וטעים. ההשראה הוויזואלית היא בליני עם קוויאר - מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי-רוסי. את מקום הבליני תופסות הלביבות ועליהן מפוזר מעט סלט עדשים, שאכן מזכיר בצורתו קוויאר. בחירה במזלגונים או בשיפודונים מעוצבים ישדרגו את המראה ואת חוויית האכילה. לביבות בודדות מתאימות.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הלביבות:

    • חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל
    • צולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק ומאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה ,מוסיפים את הבצל המאודה ,טחינה גולמית וקמח החומוס, מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחלופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת העדשים השחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות. יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם. מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי, מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה
  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מסדרים בכלי הגשה אישי כפית מתבשיל העדשים
    • מעל מניחים את לביבת הדלורית, מזלפים מעל רוטב לימון ושמן זית עם כוסברה ומקשטים בעלה נענע או כוסברה
    • מגישים עם מזלגון
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט