תפריט

רכיבים

+

הכנת הלביבות

  • שום כתוש 25.0 גרם
  • קמח חומוס 200.0 גרם
  • טחינה גולמית
  • פלפל אנגלי טחון 0.5 כפית
  • פרורי לחם קנור 200.0 גרם
  • דלורית קלופה ללא גרעינים 1.5 ק"ג
  • בצל 200.0 גרם

הכנת העדשים השחורות:

הגשה והרכבת המנה:


כאן חיברנו את הלביבות ותבשיל העדשים לאוכל רחוב – אחד הטרנדים הקולינריים הבולטים של השנים האחרונות. ההשראה היא מאכל הרחוב האייקוני ביותר בישראל – פלאפל בפיתה. כמות הסלט כאן קטנה יותר מאשר בגרסה הקודמת ולהגשה הצטרפה טחינה. כדי להעצים את החיבור לאוכל רחוב הפיתות ארוזות בשקיות נייר חום פשוט ומונחות בתוך מעמד נירוסטה מהסוג שמוצאים בכל דוכן פלאפל. צורת הגשה יכולה להתאים לבית קפה ועוד יותר לאירועים ובעיקר למזנון אקטיבי, שבו בונים את המנה לעיני האורחים.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הלביבות

    • חותכם את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק, מאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה, מוסיפים את הבצל המאודה, טחינה גולמית וקמח החומוס
    • מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחילופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת העדשים השחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות. יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם מצננים ומקלפים. חותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי
    • מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה
  3. הגשה והרכבת המנה:

    • ממלאים פיתה טרייה עם תבשילי העדשים והפלפלים
    • מוסיפים את לביבות הדלורית ומסיימים עם רוטב לימון שמן זית וכוסברה, טחינה ועלי כוסברה טרייה
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט