תפריט

רכיבים

+

הכנת העוף:

  • חזה עוף נקי ללא פילה 2.0 ק"ג
  • סומק 1.0 כפות

הכנת הירקות:

  • עלי תרד 1.5 ק"ג
  • עגבניות שרי 1.5 ק"ג

הכנת הרוטב:


מנה ססגונית בסגנון המטבח הישראלי החדש. החזה מוגש שלם עם סימני חריכה יפים, העגבניות צלויות על אשכול, התרד מונח בערימה ברישול חינני והרטבים מזולפים בנדיבות ובאופן חופשי. חצי בצל חרוך מחבר את המנה לעולמות המנגל. הבחירה בכלי ההגשה משמעותית במיוחד במקרה זה –צלחת פח פשוטה, אבל גם לוח צפחה או קרש עץ מרופד בנייר חום יתאימו מאוד.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת העוף:

    • מתבלים את חזה העוף במלח, פלפל ומעט סומק. מזלפים מעט שמן
    • צולים על גריל פסים צלייה קצרה משני הצדדים ומבדרים בתבנית גסטרונום
    • משלימים צלייה בתנור בחום בינוני של 170 מעלות למשך כ-12-10 דקות
  2. הכנת הירקות:

    • מתבלים את עגבניות השרי במעט שמן, מלח ופלפל וצולים בתנור חם למשך 20 דקות
    • חוצים את הבצלים הסגולים לחצאים או רבעים בהתאם לגודל הבצל, מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן וצולים בתנור חם למשך 20 דקות
    • עבור התרד מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים את התרד למשך מספר דקות עד לריכוך
  3. הכנת הרוטב:

    • מערבבים את רוטב הלימון ושמן הזית עם הסומק. אורזים בבקבוק לחיץ להגשה
  4. הרכבת המנה:

    • מניחים במרכז כלי ההגשה כף של תרד מוקפץ, מניחים ליד 8-7 עגבניות שרי צלויות ואת הבצל הצלוי
    • מניחים ליד את חזה העוף הצלוי ומזלפים מעל רוטב לימון ושמן זית
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט