תפריט

רכיבים

+

אופן הכנה שניצלים:

אופן הכנה לפירה שעועית לבנה:

  • שעועית לבנה מושרת במים 10 שעות לפחות 0.5 ק"ג
  • גזר קלוף 1.0 יח'
  • בצל קלוף 1.0 יח'
  • שיני שום 3.0 יחידות
  • גבעולי תימין 2.0 יח'
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית 100.0 מ"ל

להגשה


...

הוראות הכנה

  1. אופן הכנה שניצלים:

    1. קולפים את הדלעת והחציל ופורסים דק )5-7 מ"מ(
    2. מתבלים את הפרוסות במלח, פלפל ומעט "דגש".
    3.מצפים בבלילה של קמח ומים מתובלים ב"דגש", חרדל ופירורי לחם.
    4. לכל מנה מטגנים פרוסת דלעת ופרוסת חציל.
    5. מגישים עם פירה שעועית לבנה ומקשטים עם גרעיני דלעת
  2. אופן הכנה לפירה שעועית לבנה:

    1. בסיר עמוק מבשלים את השעועית בתוספת גזר,בצל ותימין עד לריכוך מלא ללא מלח כשעה וחצי לפחות.
    2. מסננים ושומרים את הנוזל בכלי ניפרד.
    3. מעבירים את השעועית המסוננת עם הבצל והגזר למעבד מזון בעודה חמה, מוסיפים: שום, מלח, פלפל ושמן זית ומעבדים לפירה גס בפולסים.
    4. במידה והפירה יבש מידי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול ששמרנו, טועמים ומשלימים תיבול לפי הצורך
  3. להגשה

    יוצקים כף גדושה של פירה שעועית ומניחים ליד שניצל חציל ודלעת. מגישים עם פלח לימון וממרח "הלמנ'ס" טבעוני.
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט