תפריט

רכיבים

+

הכנת האורז:

  • אורז עגול לסושי 1.0 ק"ג
  • סוכר 4.0 כפות
  • מלח 0.5 כפות
  • חומץ אורז 1.0 cup

הכנת שאר המרכיבים:

  • פלפל צ'ילי חריף טרי 50.0 גרם
  • טונה אדומה 800.0 גרם
  • עלי קייל 300.0 גרם
  • אצות נורי לסושי 4.0 יחידה
  • בצל ירוק
  • מנגו 1.0 ק"ג

הרכבת המנה:


חיברנו את הרכיבים לעולם התוכן של סושי ויצרנו מהדג, האורז והאצה למעין ניגירי. המנגו הפך למחית ומתפקד כרוטב לצד טריאקי. שני הרטבים מזולפים באופן שונה – האחד בזילוף חופשי והשני בנקודות מדויקות. התוצאה היא מנה ראשונה מודרנית ואלגנטית המתכתבת עם האסתטיקה היפנית.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת האורז:

    • משרים את האורז למשך כ-10 דקות בקערה גדולה עם מים קרים לצורך הסרת חלק מעמילן האורז. מסננים ומייבשים מעט
    • מעברים את האורז המסונן לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות כשהסיר מכוסה
    • במקביל מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח להמסה
    • מעבירים את האורז המבושל לכלי רחב ומוסיפים את תמיסת החומץ והסוכר. מערבבים בעדינות ומקררים לטמפרטורת החדר
  2. הכנת שאר המרכיבים:

    • מנקים וחותכים את פילה הטונה לפרוסות או קוביות
    • מנקים וחותכים עלי קייל וצ'ילי חריף
    • קוצצים את הבצל הירוק ואת אצות הנורי
    • מרסקים את המנגו לקרם בתוספת כף מיץ לימון
  3. הרכבת המנה:

    • בצלחת שטוחה מעצבים ראשית את רוטב הסויה וקרם המנגו במשיכה, ומוסיפים נקודות רוטב טריאקי
    • יוצרים שתי גבעות אורז קטנות. מסדרים מעל את הדג, עלי הקייל, הצ'ילי הפרוס, הג'ינג'ר הכבוש ואצות הנורי
    • מקשטים עם שומשום שחור, אצות נורי ובצל ירוק
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט