תפריט

רכיבים

+

הכנת הסלט:

הרכבת המנה:

  • גבינת עיזים 450.0 גרם
  • אגוזי פקאן 50.0 גרם

מקובל להגיש סלטים בקערות או בצלחות עמוקות, אך לא פעם הגשה כזאת פוגמת באסתטיקה של המנה. כיוון שמדובר ברכיבים דומיננטיים מבחינת הטעם והצבע רצוי לא להעמיס ולא לערבב ביניהם אלא לתת לכל אחד לבוא לידי ביטוי ולכן הבחירה בצלחת חצי שטוחה (עם שוליים מוגבהים מעט). תערובת העלים משמשת כמצע ועליה מונחים שאר הרכיבים בשכבות מאווררות ובאופן שניתן לזהות כל אחד מהם.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הסלט:

    • חותכים את ראשי האנדיב ומערבבים עם תערובת העלים בקערה גדולה
    • פורסים את הסלק במנדולינה ומשרים במי קרח למשך חצי שעה לפחות (פעולה זו מונעת את צביעת כל הסלט בסגול)
    • פורסים דק את תפוחי העץ ושמורים במים עם לימון למניעת השחרה
    • קולים את האגוזים בתנור בחום בינוני למשך 20 דקות
  2. הרכבת המנה:

    • בקערת ערבוב מערבבים בעדינות את תערובת העלים עם פרוסות הסלק ותפוחי העץ לאחר שסוננו
    • מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל אגוזי פקאן ופרוסות גבינת עיזים. מזלפים את הרוטב מעל או מגישים בנפרד
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט