תפריט

רכיבים

+

הכנת קרפים:

הכנת מוס שוקולד "קל":

הרכבת המנה והגשה:


מנה מתוכמת ועכשיווית, בה המוס הופך לאלמנט המרכזי – כאן יצרנו ממנו קאנלים בעזרת שתי כפות. הקרפים יובשו בתנור עד שהפכו לפריכים ונשברו לפיסות אסימטריות שננעצות במוס. בניית המנה בצורה אסימטרית על מחצית הצלחת נותנת לה מראה מודרני יוקרתי. הצלחת שנבחרה היא גדולה, שטוחה ולבנה והמרקם המעט מחוספס שלה משתלב עם מרקם אבקת הנוגט ויוצר אפקט ויזואלי מעניין.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת קרפים:

    • מערבבים בקערה את המים, שמן ואבקת הפנקייק למסה חלקה ומשאירים בקירור למשך חצי שעה לפחות
    • מחממים מחבת בקוטר 28-26 ס"מ עם מעט חמאה או מחמאה, יוצקים מצקת הליליה במרכז במחבת ומפזרים באופן שווה על פני כל שטח המחבת, מטגנים בחום בינוני עד שכל המסה נקרשה. אין צורך להפוך לצד השני
    • מעבירים את הקרפים לתבנית אפייה מחוררת או רשת ומייבשים בתנור בחום נמוך של 90-80 מעלות למשך כשעה עד לקבלת פריכות
  2. הכנת מוס שוקולד "קל":

    • ממיסים על באן מארי את השוקולד בתוספת חמאה או מחמאה למסה חלקה, מבריקה ואחידה
    • במקביל מקציפים את חלבוני הביצה בתוספת סוכר ומלח לקצף יציב אך לא קשה מידי במטרה להגיע למרקם יציב מספיק כזה שלא יצור גושי קצף במוס
    • מוסיפים את הברנדי לשוקולד המומס ומקפלים את החלבון המוקצף לתוך השוקולד בתנועות קיפול לקבלת מוס אחיד
    • מכסים ומקררים היטב מספר שעות לפני הרכבת המנה
  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מזלפים את רוטב הפסיפלורה בצורה נאה על צלחת הגשה שטוחה
    • יוצרים שני "קנלים" של מוס בעזרת שתי כפות רטובות ממים
    • שוברים את הקרפ הפריך ונועצים חתיכה בכל קנל
    • מפזרים מעל אבקת נוגט ואבקת סוכר
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט