תפריט

רכיבים

+

הכנת הלביבות:

הרכבת המנה והגשה:


זאת אולי הדרך אלגנטית ביותר להגיש לביבות. למרות המראה המוקפד, העיצוב פשוט ומהיר. במקום להניח את רכיבי המנה אלה לצד אלה, המנה נבנתה לגובה. המצע הוא סלט עדשים, שעוצב בתוך רינג לקבלת מראה מסודר ואלגנטי; עליו מונח צמד הלביבות כשהן הנשענות זו על גבי זו באלכסון. זילוף של ויניגרט עשבי תיבול, קישוט של עלים ירוקים, והמנה מוכנה לצאת לדרך ולשמש כמנה ראשונה מרשימה שתקרוץ לא רק לטבעונים וצמחונים. להעצמת האווירה ה"מסעדנית" בחרנו בצלחת לבנה קלאסית והותרנו עליה הרבה חלל פנוי כמקובל בצילחות המודרני.

...

הוראות הכנה

  1. הכנת הלביבות:

    • חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק, מאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה, מוסיפים בצל מאודה, טחינה גולמית וקמח חומוס. מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחלופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת תבשיל עדשים שחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם מצננים ומקלפים, חותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי, מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה
  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מניחים רינג בקוטר 10 ס"מ במרכז הצלחת, יוצקים לתוכו את העדשים החמות ומהדקים מעט
    • מסירים את הרינג ומניחים על העדשים שלוש לביבות חמות
    • מקשטים עם סילוף של רוטב לימון שמן זית וכוסברה, ומניחים צרור עלי כוסברה מעל
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט