מודאגים באיזה מצב יגיע האוכל ללקוחות, מה יהיה המראה והטעם שלו לאחר המשלוח? בצדק! כדי שהמנות יחזיקו מעמד בהובלת המשלוח מבלי שאיכותן תיפגע יותר מדי.
להלן טיפים קצרים כיצד לשפר את הכנתן של שלוש המנות הבאות:
מנה מס' 1: פסטה עם כדורי בשר
מנת משלוחים מנת מסעדה
"אני חושבת שאם הייתי במסעדה, היה לי יותר מקום לערבב את האטריות, אבל בקופסת הטייק אווי הזו, אין לי הרבה מקום" - קלי וונג, מייסדת Wong Kee Wanton Noodles.
פתרון שף מס' 1: השתמשו בחומרי אריזה ובצורת אריזה נכונים. קופסאות שטוחות ולא עמוקות מתאימות למנות פסטה. קופסאות קומפקטיות מקשות על ערבוב הרוטב וגורמות לפיזור לא אחיד של החום שגורם לבישול יתר של חלקים מסוימים.
"למרות שאנחנו לא רוצים שתהיה התעבות, זה תוצר לוואי של תהליך המשלוח. התעבות נוטה לדלל ולהשפיע על טעם המנה". - צ'ו סן קווק, מייסדת Qi Philosophy Café
פתרון שף מס' 2: כדי לצמצם התעבות, נסו להשתמש ברוטב עגבניות נפוליטינה של קנור כדי להבטיח שהטעם יישאר עשיר ואינטנסיבי, ללא לחות נוספת מעגבניות שלמות, מקולפות או מרוסקות.
מנה 2: כנפי עוף וצ'יפס
"עם הרוטב מעל, הכל נעשה ספוגי", לוקאס טר, שף-בעלים של The Pipe District Bistro
פתרון שף מס' 1: קופסאות נייר סופגות יותר מאשר פלסטיק, מפחיתות את כמות הלחות שיספוג מזון מטוגן. תוספות ורטבים צריכים להגיע בנפרד. תנו ללקוחות ליהנות ממטבל צ'ילי מתוק של קנור!
"הטעם של כנפי העוף עדיין מורגש, אבל המרקם נפגע בזמן הובלת המשלוח" - לוקאס טר, שף-בעלים של The Pipe District Bistro
פתרון שף מס' 2: כדי להבטיח פריכות, ייבשו את הציפוי על ידי בישול למשך זמן ארוך יותר או טיגון כפול. הוסיפו כפית חומץ - יש שפים שנשבעים שזה עוזר. לסמיכות מוגברת וברק, נסו לצפות עם רוטב צ'ילי מתוק של קנור
מנה מס' 3: נודלס
כאשר אני מנסה לערבב את הנודלס עם הרוטב, אני רואה שיש הרבה הידבקויות" - צ'ו סן קווק, מייסדת Qi Philosophy café
פתרון שף מס' 1: הוסיפו עוד שמן לאחר הבישול כדי למנוע מהנודלס להידבק. צרפו תוספות כמו מרק שהלקוחות יוכלו להוסיף כאשר הנודלס יבשות מדי.
"נודלס נוטות להפוך ספוגיות יותר במשלוח" - קלי וונג מייסדת Wong Kee Wanton Noodles
פתרון שף מס' 2: כדי להבטיח שהנודלס יישארו יציבות, העבירו אותן במים קרים כדי שישמרו על מרקם וכדי למנוע מהם להתבשל עוד. כמו כן, ארזו מרקים ורטבים בצד.