יותר ויותר לקוחות פונים לפלטפורמות משלוחים שונות.. חושבים שאתם מוכנים להצטרף לעולם המשלוחים? להלן 5 טיפים לבטיחות מזון שעליכם להכיר.
1. בחרו שותפים עם תהליכי משלוח מתאימים
נראה כי חברות משלוחי אוכל עובדות באותה צורה - הלקוח מזמין, השליח הולך לאסוף את ההזמנה ומוסר אותה. אבל יש היבטים רבים נוספים שעליכם לבדוק.
בררו כיצד השליחים מטפלים בהזמנות. כיצד האוכל נשמר? מהו זמן המשלוח המקסימלי? האם לחברה יש מערכת מעקב משלוחים יעילה?
2. ודאו שהאוכל הארוז יגיעו במצב תקין
משלוח אוכל בחום ולחות יכול להוות אתגר, המשפיע על איכות ובטיחות האוכל הנשלח.
השתמשו במרכיבים המחזיקים זמן רב ובאריזות מזון איכותיות ופרקטיות העשויות מחומרים עבים ומתכלים ביולוגית שיכולות לשמור בתוכן אוכל לח לתקופות זמן ארוכות יותר.
והכי חשוב, ודאו שחברת המשלוחים משתמשת בצידניות מבודדות כדי לשמור על חום המזון וטריותו במהלך המשלוח.
3. השתמשו במרכיבים עמידים לאורך זמן כדי למנוע קלקול
כדאי לשקול פיתוח סדרת מנות במיוחד למשלוחים. לחלופין, ניתן להשתמש ברכיבים באיכות טובה יותר שמחזיקים יותר זמן, כמו הצירים והתיבולים של קנור ורטבים כגון רוטב אלפרדו של קנור להכנת ארוחות פופולריות למשלוח.
4. ערכו ביקורות כדי לוודא בטיחות מזון עקבית ואופטימלית
הדבר האחרון שמסעדן רוצה הוא לספק מזון מקולקל או מזוהם שעלול לפגוע בלקוחות או להוביל לאסון ביחסי הציבור.
העסיקו צוות ייעודי לביצוע בדיקות איכות או הכשירו צוותים קיימים בקורסים המסמיכים לטיפול במזון כדי להבטיח עמידה בתקני בטיחות מזון.
5. חייבו שימוש בחומרי חיטוי, כפפות ורשת לשיער
שמירה על ניקיון המטבח היא הצעד הראשון להקפדה על בטיחות מזון. להרגלים קטנים כגון שימוש בחומרי חיטוי לידיים, כפפות ורשת לשיער יכולה להיות השפעה מרחיקת לכת. תוכלו גם להציב שלטים בשירותים כדי להזכיר לעובדים לשטוף ידיים בסבון לאחר כל ביקור בשירותים.
כל אלה הן דרכים פשוטות וזולות להגן על המזון מפני זיהום לפני משלוח.
משלוח מזון טוב מתחיל ברכיבים מתאימים
בחרו ברכיבים איכותיים ועמידים כאשר אתם מכינים את המזון למשלוח. בתור התחלה, בדקו את מוצרי יוניליוור פודסולושיינס!