שלחנו מספר גדול של שאלות ונושאים אל מיטב המוחות בתחום כדי לצלול את מעמקי המטבחים המקצועיים ולדלות משם את העצות המועילות ביותר לחיסכון בזמן במטבח. אין ספק שחלקכם כבר מכירים ו/או משתמשים בחלק מהעצות הבאות, שתפו והוסיפו את העצות והדיוקים שלכם:
1. קיראו את המתכון כולו לפני שתתחילו. בצורה זו, תוכלו להתחיל ואף לסיים הכנת מספר מרכיבים של המנה, תוך כדי הכנת שאר המרכיבים. לדוגמא, קריאת מתכון שמכיל הוראה כמו - 'שבירת ביצים והשרייה ב… למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר….' בתחילת הדרך, יכולה לחסוך זמן יקר בהמשך.
2. השתמשו בכלים הנכונים. סט מושלם של סכינים הוא התחלה חשובה, בלנדר שיודע לתפקד בלחץ הדרוש הוא כלי חשוב גם כן. צרו סביבת כלים מותאמת לצרכי העבודה.
3. ביחרו רכיבים 'בעונה'. לא רק שהטיפ הזה חוסך לנו כסף, הוא גם מבטיח שרמת האוכל תהיה גבוהה ולא יידרש מאיתנו עיבוד מהותי כדי להשיג את הטעם הנפלא של רכיב מנה שנמצא בשיאו.
4. לא חייבים תמיד לקלף! לגזרים, בטטות ומרכיבי מנה פופלארים נוספים יש 'קליפה' שעובדת נפלא בצורות הכנה שונות. רק הקפידו על שטיפה מעמיקה.
5. מיס אנד פלאס - באופן כללי ובמותאם למתכון שקראתם תחילה - הכינו את סביבת העבודה כולה בצורה מותאמת לתהליך ולמטרות של ההכנה.
6. חממו את המחבתות - לצורת הכנה מהירה יותר או לצבירת החום הדרוש בתנור, כמעט תמיד כדאי להתחיל בפעולה הפשוטה אך החוסכת זמן רב הזו.
7. שימרו 'פצצות טעם' - בין אם זה שומן העוף מהמרק או רוטב הקציצות שיצא נפלא או המרינדה ותערובת הירוקים הקצוצים שאוזנו לכדי שלמות - הקפיאו חלקים כאלה מארוחות קודמות כדי להוסיף ולגוון טעמים חדשים ומשתלבים.
8. נקו תוך כדי העבודה. אין ספק שמטבח טוב מתפקד כשהוא נקי ומסודר. אופי ההכנות מחייב תזוזה טבעית אך מומלץ לשלב את פעולות הסידור והניקוי תוך כדי ההכנות כדי למקסם את יעילות העבודה גם תוך כדי העשייה.
9. תככנו גם לשבוע הבא! ימי הכנות מרוכזים יכולים לחסוך לכם שעות ארוכות של הכנות תוך כדי שבוע עבודה עמוס. ההכנה של מקבצי מרכיבים מוגדלים, מייעלת את העבודה - הכינו אקסטרה רוטב, כמות גדולה יותר של פחמימת בסיס, עוד חתיכות בשר למרק וזאת אחרי שאתם כבר יודעים מראש לאיזה מתכון מיועד כל חלק בתוספות המיוחדות.
10. קחו את הטמפרטורה לקצה - הכנסתם ירקות לתנור? הגדלת החום מ 350 ל 400 לדוגמא, תוכל לחסוך עד 15 דקות (!) בזמן ההכנה.
11. לא הכל זהב, אבל ירקות שמקבלים הזהבה קטנה ואידוי לפני כניסה למים בשביל הכנת מרק או רוטב, יתנו טעמים חזקים הרבה יותר ויקלו עליכם במלאכת האיזון של סוף הכנת המנה.
12. משתמשים בפרמז'ן? הוציאו את הגבינה אל טמפרטורת החדר למספר דקות לפחות לפני הגירוד או השימוש. היא תהפוך רכה יותר ותגיב מדויק יותר לצורת החיתוך או הגירוד שתבחרו עבורה.
13. שעועית מתבשלת מהר יותר במים מינרלים. עובדה.
14. צריכים להקציף חלמון וחלבון בנפרד? שפים מקצועיים יודעים שאסור להתחיל בחלק הצהוב, כי הלבן יתקשה לקבל את המרקם הרצוי. כדי לחסוך את העצירה לשטיפה, התחילו בהקפצת החלבון ועיברו לחלמון.
15. בידקו עם שעון עצר, כמה זמן לוקח לשמן לרתוח בכלים השונים וצרו טבלה נראית לעין. בצורה זו, במקום לבדוק 'אם השמן רותח' עשרות פעמים ביום, פשוט בידקו את השעון.
16. השחמת בשר? קצת רוטב סויה עם משחת רוטב עגבניות איכותי ותקבלו אפקט של בישול איטי.
יש לכם טיפים נוספים? החכמתם ואתם רוצים עוד? היעזרו בצוות הייעוץ קולינרי - עסקי לעסקי המזון של ניליוור פודסולושיינס >>