1. עלויות הקמה צנועות לעומת תהליך הקמת מסעדה, הקמת שירות הסעדה ידרוש מיכם הוצאות קטנות יותר, עיקר החיסכון יהיה כמובן על המקום והמיקום של ה'מפעל' החדש שאתם מקימים. אם מעולם לא עבדתם במסעדה, אך נהנים מהבישול והבידור שאתם מספקים ללקוחות, כדאי לנסות לבצע שירות קייטרינג למספר מסיבות - מצומצמות וקרובות תחילה. תוכלו כך לנסות את המתכונים שלכם, למתוח את גבולות היצירתיות ובעיקר, לבחון את כישורי הארגון שלכם וככל שתנתחו את המצב טוב יותר וקרוב יותר למציאות, תוכלו לקחת פרויקטים הולכים וגדלים.
2. להקמת שירות הסעדה, יש צורך ברשיונות וביטוח כמו לכל עסק בימנו, תהליך רישוי והצורך בביטוחים ייעודים, מסרבלים מצד אחד ומיקרים את המהלך, אבל מסדירים אותו בפני הרשויות ומבטיחים שאנחנו נכנסים לתחום שאתגריו ידועים ברובם מראש. שירות הסעדה הוא עסק לכל דבר ועליכם לוודא שהוא פועל לפי חוק. נקיטת הצעדים הדרושים לקבלת רשיונות והיתרים מתאימים, יבטיחו את שלומכם ושלם הסועדים דרך השירות שלכם.
3. למסעדות יש יתרון בהפעלת שירות קייטרינג למסעדה פעילה יש ציוד ראשוני מאד מגוון ביחס לצורך של שירותי הסעדה. אם אתם מתחילים 'מאפס', עליכם יהיה לרכוש ציוד ראשוני כמו כלי הגשה ייחודיים, אביזרי קישוט לשלב ה'פלייטינג' וכד'.
4. היו מציאותיים אל תצפו לכל הזמנת עבודה לפרויקט גדול מכפי יכולתכם לספק, במיוחד אם הקייטרינג מיועד למיקום מרוחק מאזור הבישול שלכם. אירוע 'קטן' של מאה אורחים, דורש מרחב מטבח גדול, צוות מיומן, מקום לאיחסון ועוד - ללא אלו, התוצאות עלולות להיראות חובבניות, גם אם המנות מוצלחות.
5. מסעדת 'פופ-אפ' / 'פוד טראק', ניסוי כלים חשוב מסעדות פופ-אפ, כמו חנויות פופ-אפ, הן מסעדות שקמות באופן זמני במיקום ידוע מראש (נחשק בדרך כלל) לתקופה קצובה, למטרות חשיפה לרוב. אם תפעילו את מערך ההסעדה שלכם במיקום זמני/משאית אוכל, תוכלו להכיר מקרוב את הדרישות המקצועיות סביב ההכנסה ולשמוע ממש מקרוב את חוות הדעת של קהל היעד.
6. תפריט גמיש אפילו אם הגדרתם תפריט קייטרינג, אל תחששו להיות גמישים איתו - שירותי הסעדה מיועדים לתת שירות לאנשים בעלי דרישות מסוימות, חלקן סטנדרטיות, חלקן ממש לא. הגמישות שלכם תראה לקהל על כוונתכם לקלוע לטעמו ותעמיד אתכם בפני אתגרי קולינריה בלתי פוסקים.
7. הכירו את המתחרים כמו בכל עסק תחרותי, הכרת היכולות, השמות, המוצרים, השירותים ואפילו שיטות המיצוב, מיצוג ושיווק של המתחרים - יכולים רק לסייע לכם. נתחו היטב את צעדיהם של המתחרים, נסו להבין מי מוביל ומי מובל, אילו שיתופי פעולה תוכלו להקים ומאילו להתרחק.
8. צוות קייטרינג מצטמצם ומתרחב בהתאם לפרויקט. אם תגיעו לנוסחה המדויקת של כמות ואיכות הצוות הדרושים לכם לכל הסעדה ותקלעו למספרים המדויקים, מובטחת לכם עבודה חלקה יותר, נעימה יותר עם הרבה יותר תשומת לב לרמה הגובהה מצד הלקוחות שלכם.
מעוניינים לקבל ייעוץת וליווי קולינירי-אסטרטגי? פנו אלינו עכשיו ונוכל לסייע לכם ללא עלות. מומחי הייעוץ הקולינרי-עסקי של יוניליוור פודסולושיינס עומדים לרשות לקוחותינו הרבים ברחבי ישראל, כדי לטייב ולשפר ביצועים גם במטבח המקצועי שלכם.