האם ידעתם שאנו מבזבזים כ-30% מהמזון שלנו מידי שנה? הגיע הזמן לשינוי!
בקורס זה, השף ומומחה ההתססה, כריסטיאן ווי, יסביר כיצד ניתן להשתמש בשאריות מזון
באופן יצירתי וחדשני ולהפוך אותן למרכיב עיקרי במתכונים שלכם. תפריטים המושפעים מצמצום בזבוז מזון הם לא רק מעוררי השראה, אלא גם טעימים כאשר הם נעשים בדרך הנכונה. התכוננו להרפתקה קולינרית!
צמצום בזבוז מזון במטבח
צמצום בזבוז מזון הוא לא רק טרנד חם במטבחים, אלא גם אחריות שלנו כשפים. מדובר בשינוי הגישה לאוכל ושימוש במה שנחשב בדרך כלל כשאריות, כמרכיב עיקרי במתכונים עשירים בטעם. בואו ללמוד טכניקות בישול חדשניות, להכיר יעוד חדש לשאריות המזון וליצור תפריט חדשני.
מידע נוסף על צמצום בזבוז מזון וטרנדים קולינריים מובילים מחכים לכם בחוברת תפריטי העתיד
קימצ'י מירקות
אחרי הכנת המתכון הזה, לעולם לא תסתכלו שוב על שאריות של ירקות באותה הצורה. בואו ללמוד כיצד להפוך קליפות ירקות, עלים אכילים ועוד לקימצ'י. באמצעות תהליך התססה פשוט בצנצנת, תקבלו תוספת מלאת טעם לכל המתכונים שלכם.
אורז מטוגן עם קימצ'י
בואו ללמוד איך להכין אורז מטוגן עם קימצ'י מודרני בהשראה אסייתית, בר קיימא וטעים. בסרטון זה, השף ווי יראה לכם כיצד להשתמש בקימצ'י משאריות ירקות, שאריות אורז וקליפות גזר כדי להכין מנה עיקרית מעולה שתתאים בצורה מושלמת לתפריט שלכם.
איך להכין "קוג'י" (דגן מותסס)
התססה היא שם המשחק במתכון ה"קוג'י" הזה. השף ויי יראה לכם כיצד ליצור דגנים מותססים במטבח באמצעות פסטה, לחם ישן או שעורה. מה המרכיב הסודי אתם שואלים? נבגי "קוג'י"! השתמשו ב"קוג'י" שלכם לרוטב סויה, מיסו, סאקה ועוד.
איך להכין מיסו
הפכו את ה"קוג'י" שלכם לממרח מיסו בעזרת מתכון פשוט זה. בסרטון תלמדו איך להכין מיסו, המיוצר בדרך כלל באופן מסורתי עם פולי סויה ואורז, דווקא משעורה מותססת ופסטה שנותרה. אחרי שתכינו אותו, המרכיב הזה יהפוך להיות חובה במטבח שלכם עבור אינספור מתכונים עשירים באוממי.
רוטב דגים
מהי הדרך הטובה ביותר להשתמש בשאריות דגים? להכין רוטב דגים כמובן! בסרטון נלמד להשתמש בחיידקים ובאנזימים שקיימים באופן טבעי בחלקי הפנים של הדג כדי ליצור תיבול עשיר באוממי ולשדרג מתכונים, פסטות ומרינדות אסיאתיות.
חומץ אלכוהול
הידעתם שניתן להכין חומץ מכל חומר גלם המכיל אלכוהול או סוכר? בסרטון, השף ווי ידגים תהליך התססה אלכוהולי - טכניקה המשתמשת ביינות ובבירה שנותרו ובחיידקי חומץ חיים כדי ליצור תיבול עם טעמים חמוצים.
חומץ על בסיס מיץ
נשאר לכם מיץ? אפשר להפוך את התוכן המתקתק שלו לחומץ באמצעות תהליך התססה! פשוט תצטרכו להוסיף קצת שמרים וחומץ לא מפוסטר כדי להשיג את התיבול החמוץ אשר יהפוך למרכיב בסיסי עבור הרטבים, התבלינים והמתכונים המלוחים שלכם. ותאמינו או לא - הוא מבוסס בכלל על שאריות.
רוטב עשיר בטעמים
תוהים איך להתחיל לצמצם בזבוז מזון? אז המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם! רוטב עשיר בטעמים עם טכניקת התססה פשוטה בצנצנת. אחרי שתתנסו לא תוכלו לחזור לאחור והרוטב הזה יהפוך להיות מרכיב מפתח עבור התיבול והמרינדות שלכם!