מיונז הלמנ'ס מהווה בסיס מושלם להכנת מגוון רחב של ממרחים.
קראו כיצד אפשר להפתיע את הסועדים עם מגוון ממרחים מבוססי מיונז הלמנ'ס.
איולי פלפלת
רכיבים ל 30 מנות:
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 60 גרם פלפל שחור גרוס
- 50 גרם חרדל דיז'ון הלמנ'ס
- 5 גבעולי טימין טרי קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט המיונז) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
איולי אריסה
רכיבים ל 30 מנות:
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 250 גרם לימון כבוש
- 250 גרם אריסה מרוקאית
- חופן עלי כוסברה טריים קצוצים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט המיונז) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
איולי חזרת
רכיבים ל 30 מנות:
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 300 גרם שורש חזרת מושרה במים מגורד במגרדת
- 1 סלק מבושל
- 1 כף סוכר
- 1 כף חומץ
- 2 כפות מים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט המיונז) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
איולי חרדל ומייפל
- 600 גרם מיונז הלמנ'ס
- 600 גרם חרדל חלק תלמה
- 300 מ"ל מייפל קארט דאור
- 45 גרם שום כתוש
- 9 גרם טימין
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט החרדל והמייפל) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את החרדל והמייפל ומערבבים.
רוטב אסייאתי
- 600 גרם מיונז הלמנ'ס
- 150 גרם צ'ילי מתוק קנור
- 300 גרם לימון שמן זית הלמנ'ס
- 400 טריאקי קנור
- 80 גרם שמן שומשום
- 20 גרם מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כול המרכיבים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד
איולי ניו יורקי
- 750 גרם מיונז הלמנ'ס
- 400 גרם קטשופ הלמנ'ס
- 100 גרם חרדל חלק תלמה
- 60 גרם רייליש/מלפפון כבוש בחומץ
- 10 גרם שום
- 5 גרם פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
טוחנים את הרייליש / מלפפון כבוש והשום מוסיפים את הפפריקה החרדל ומיונז, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך
קטשופ סלק
- 900 גרם קטשופ הלמנ'ס
- 300 גרם סלק מבושל טחון חלק
- 150 גרם מייפל קארט דאור
- 90 גרם חומץ
אופן ההכנה:
טוחנים את הסלק במעבד מזון עד לקבל מסה אחידה מוסיפים את החומץ המייפל והקטשופ ומערבבים שוב
איולי ספרדי
רכיבים ל 30 מנות:
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 2 גרם גרגירי כוסברה טחונה
- 44 גרם צ'ילי חריף קנור
- 15 גרם חרדל חלק תלמה
- 8 גרם פפריקה מעושנת
- 20 גרם תבלין פילדלפיה
- 10 גרם אבקת שום
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט המיונז) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
איולי שיפקה
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 220 גרם שיפקה (אחרי סינון)
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון למרקם חלק את השיפקה עם הגרעינים
- מערבבים בתנועת קיפול עם המיונז
- מצננים במקרר במשך חצי שעה ומגישים
איולי כרישה וקוניאק
רכיבים ל 30 מנות:
- 750 גרם מיונז הלמנ'ס
- 1 כרישה
- 50 גרם חרדל דיז'ון הלמנ'ס
- 80 גרם קוניאק
- 1 כף סוכר חום
- 20 מ"ל שמן סויה
אופן ההכנה:
- קוצצים את הכרישה לטבעות ומטגנים בסיר עם מעט שמן וסוכר עד להשחמה.
- מוסיפים 100 מ"ל מים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
- מוסיפים את הקוניאק ומבשלים עד לצמצום האלכוהול.
- במעבד מזון טוחנים את הכרישה ומוסיפים את המיונז והחרדל.
איולי טוניסיאי
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 100 גרם אריסה
- 100 גרם לימון כבוש
- 1 כפית מלח
- 10 גרם צלפים
- 5 גרם קימל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים (למעט המיונז) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
איולי סרירצ'ה
- 600 גרם מיונז הלמנ'ס
- 400 גרם צ'ילי חריף קנור
- 4 שיני שום
- קורט מלח
אופן ההכנה:
מוסיפים למעבד מזון את השום הצ'ילי והמלח וטוחנים עד לקבלת מסה אחידה, מוסיפים את המיונז ומתקנים תיבול
איולי עמבה
- 1 ק"ג מיונז הלמנ'ס
- 200 גרם עמבה
- 50 גרם פלפל שיפקה נקי מגרעינים וקצוץ
- חופן פטרוזלייה קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים בתנועת קיפול את כל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד
- מצננים במקרר למשך חצי שעה ומגישים
קטשופ פלפלים מעושנים
- 900 גרם קטשופ הלמנ'ס
- 300 גרם צ'ילי חריף קנור
- 300 גרם ברביקיו הלמנ'ס
- 30 מ"ל שמן שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים את כול המצרכים בעזרת מעבד מזון.