איך הגעת לבישול?
אהבה לבישול תמיד היתה לי. באתי מבית שכולם מבשלים בו – אמי, אבי ואחותי. גם היום אצלנו בבית כמעט לא קונים אוכל מוכן, אלא עושים הכל לבד – כובשים דגים, מייצרים נקניקיות ומשמרים ירקות ופירות.
התחנות החשובות בקריירה שלך
"כפות תמרים", "לילית", "רוטשילדס קיטשן", "משחקי השף", "דנון".
מה את הכי אוהבת במקצוע?
קודם כל אני אוהבת לאכול. לכן הגעתי למקצוע, עם כל הראייה הרומנטית של הטבח המסעדני. גיליתי כמובן שזו עבודה לוחצת וקשה, אבל אני עדיין נורא נהנית לבשל לאנשים.
דמות מוערכת בארץ?
יש כמה שפים שיישארו תמיד המנטורים שלי, למשל עופר גל, שהקים לפני 17 שנה את מסעדת "כפות תמרים" בתל אביב. לא ידענו אז להעריך את הגישה שלו, ורק היום אני מבינה כמה חדשנות המסעדה הזאת הביאה. אני מאוד מעריכה גם את מתי ורותי ברודו, שהקימו את "הוטל מונטיפיורי", "קופי בר", "דליקטסן", "בראסרי" ועוד. הם הציגו סטנדרטים גבוהים בכל קנה מידה ועוד לא קרה שהם סגרו מקום.
חומרי הגלם האהובים
תנו לי מלח ושמן זית ואני כבר אסתדר. כבר ייצרתי מלח בעצמי, כולל מלח בטעמים.
מה בחיים לא תכניס לפה?
כלבים וחיות מחמד. גם לא כבד אווז או עגל חלב – אין ביס ששווה את הסבל הזה.
מה האתגר הכי גדול שהתמודדת אתו עד היום?
כיועצת קולינרית האתגר הוא לתרגם וליישם את החזון של הלקוחות שלי מול משאבים קיימים, אשר לרוב מגבילים את עבודתי, כגון רישיון מטבח, פוד קוסט וכו'. זהו אתגר שאני מאוד נהנית ממנו.
מה הפרוייקט הכי גדול שהתמודדת איתו עד היום?
הייתי סו-שף של מסעדת "לילית" (היום "ליליות"), אשר מפעילה פרוייקט חברתי בשיתוף עם עמותת "עלם" לנוער במצבי סיכון, שבמסגרתו המסעדה מכשירה ומעסיקה בני נוער שנפלטו ממסגרות שונות. תקופה מאתגרת וחשובה, שבה גם למדתי הרבה על עצמי.
אם לא היית שף, היית?
עוסקת במדעים מדויקים כלשהם.
למי היית רוצה לבשל ארוחת ערב?
לילדים שלי, לבעלי. אחר כך לנכדים שלי.
עם מי היית רוצה רוצה לאכול ארוחת ערב?
עם הסבים שלי, שאותם לא הכרתי כלל. אני יודעת מעט מאוד על המשפחה שלי. יכול היה להיות נחמד ללמוד עליהם.
הטרנד הקולינארי הבא?
מסעדות אינדי – קטנות, אישיות יותר, עם טבח אחד או שניים במטבח פרונטלי, 30-20 מקומות ישיבה, תפריט קטן ועונתי, עיצוב צנוע ומאוד אישי, על גבול הביתי. וגם – יותר ויותר עבודה עם חומרי גלם מקומיים. זה מבורך.
מה העצה הכי טובה שתיתני לדור ההמשך?
אין קיצורי דרך. אל תמהרו להוביל מטבחים, תלמדו כמה שיותר. אתה יודע מעט מאוד עד שלא קרסת בכמה סרוויסים.
צרו קשר: